Gert Rademaker vertrekt bij Euro-Mat en wordt per 1 juli de nieuwe directeur van Ferney.

Dat maakt Andries Baks bekend namens de Raad van Commissarissen van de inkoopcombinatie Ferney.

Baks omschrijft Rademaker als volgt: "Gert is bekend met de ‘bouwbranche’. Van 1995 tot 2002 was Gert verantwoordelijk voor de afdichtingsproducten bij Illbruck, toen vanuit Leverkusen. In deze periode had hij veelvuldig contact met de ijzerwarenhandel. Daarna heeft hij de directie gevoerd bij Ecotherm, nu een onderdeel van Kingspan. In die tijd was Gert ook voorzitter van de NVPU, de branchevereniging van de polyurethaan isolatie, en tevens voorzitter van de Nederlandse Isolatie Industrie. Vanaf 2007 was hij verantwoordelijk voor PPG met de merken Sigma, Veveo, Boonstoppel en Brander. In 2015 trad Gert in dienst bij Euro-Mat in de functie van Algemeen Directeur. Euro-Mat is een organisatie met 21 aandeelhouders. Deze aandeelhouders zijn inkooporganisaties voor de zelfstandige bouwmaterialenhandel met een totaal van 9.000 vestigingen in 26 landen."

Als directeur van Ferney volgt Rademaker per 1 juli Han Jenster op. Jenster vertrok in september bij Ferney toen het tijd was voor een nieuwe strategie.

Dynamisch krachtenspel

Bij Ferney komt Rademaker terecht in het dynamische krachtenspel tussen de inkoopcombinaties in de bouwgroothandel. Onlangs werd bekend dat TABS – moeder van Jongeneel en PontMeyer – zich aansluit bij Ferney. De giganten Isero, Polvo, BMN – én BMN IJzerwaren – zijn al lid van Ferney. En ondertussen zien we krachtenbundeling bij concurrerende inkoopcombinaties. Transferro groeit de laatste jaren hard en bundelt veel kleine leden en met Sakol, Veris, Bouwpunt, Berner, HBL/Fixami en Salo ook een paar hele grote. En als geheel werd Transferro lid van Zevij-Necomij, de inkoopcombinatie van majeure spelers als Destil, BMG (o.a. Bo-Mij en Bo-Rent), Asamco, Rubix/Brammer, Mastermate, Van Buuren, Voskamp, Lasaulec én niet te vergeten Bouwmaat.

[Business Update Bouwgroothandel]

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].