De afgelopen weken zijn alle Bouwcenter-vestigingen van Nelemans, omgetoverd naar 'BMN Nelemans'.

"Aan de buitenkant een grote metamorfose", zegt Edgar Nelemans op Linkedin. "Maar aan de binnenkant nog steeds dezelfde vertrouwde gezichten, het complete bouwmaterialen assortiment en de bekende service. Deze week zijn we overgegaan op het ERP systeem van BMN. Een uitdagende ambitieuze klus, die in 4 maanden is doorgevoerd en die, met inzet van al onze medewerkers en de collega’s van BMN nagenoeg geruisloos is verlopen. Als familiebedrijf hebben we nu definitief het stokje overgedragen en bieden we ons personeel en onze klanten, continuïteit als onderdeel van BMN, een landelijke dekking met meer dan 140 vestigingen en vele schaalvoordelen."

In hetzelfde bericht neemt Nelemans expliciet de gelegenheid om de Bouwcenter Organisatie de bedanken voor de jarenlange fijne samenwerking.

BMN-moeder BME Group nam Nelemans eerder dit jaar over en voegde het bedrijf toe aan BMN Bouwmaterialenhandel.

Op [Bouwgroothandel Bijeen] sprak BME-topman Remco Teulings. We vroegen hem of het de bedoeling is om Raab Karcher ook onder één naam te brengen met BMN. Zijn antwoord: “Uiteindelijk zal alles onder één propositie vallen. Daar werken we wel naartoe, want dat levert ook weer verdere synergievoordelen op. Maar Raab Karcher en BMN draaien bijvoorbeeld op verschillende systemen, daardoor is dat nog niet gebeurd.”