TABS Holland heeft een overeenkomst getekend voor de overname van KoningsBlaauw Houthandel in Oosterwolde (Friesland).

KoningsBlaauw Houthandel is opgericht in 2006, de huidige eigenaren zijn Hielke Koning en Jan Blaauw. TABS noemt de overname van KoningsBlaauw door haar specialisme, goede klantenkring en sterke regionale positie een waardevolle toevoeging aan de huidige activiteiten. Beide eigenaren Hielke Koning en Jan Blaauw zullen werkzaam blijven binnen het bedrijf. Zie MIXpro's eerdere weergave van het Netwerk van TABS Holland. Of check dit MIXpro-bericht over andere recente overnames door TABS Holland.

Vijfde overname op rij

KoningsBlaauw is een houthandel met bewerkingsmogelijkheden als schaven, profileren, frezen en zagen en daarnaast een kleine afhaalmogelijkheid en een webshop. De houthandel verkoopt loof- en naaldhout, maar ook plaatmateriaal, en in mindere mate gevelbekleding, deuren en kozijnen en bouwmaterialen. Na de verwerving van KoningsBlaauw Houthandel en de vier in 2022 gerealiseerde overnames, heeft TABS Holland 105 vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer en Jongeneel maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout,
RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.700 FTE. Bij KoningsBlaauw werkt een klein team van 7-8 FTE met veel vakkennis.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van KoningsBlaauw Houthandel. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten. KoningsBlaauw is een gezond en goed geleid bedrijf met een goede naam. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de KoningsBlaauw-vestiging kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. Daarnaast verwelkomen we Hielke en Jan en hun collega’s graag binnen TABS Holland.”

-------

Benieuwd naar meer details van TABS? En alle dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].