Marc de Dobbelaere kondigt zijn afscheid als directeur van Zevij-Necomij aan. Na 19 jaar zal hij volgend jaar terugtreden.

Zevij-Necomij organiseerde afgelopen week het jaarlijkse congres voor leden en leveranciers. Met als thema: succesvol veranderen. Het enige dat niet veranderd was, was dat zoals gebruikelijk Marc de Dobbelaere zijn openingswoord zou houden, aldus dagvoorzitter Sophie van den Enk. De Dobbelaere wist toen al ‘beter’. Bij zijn slotwoord kondigde hij aan dat hij volgend jaar op het congres naast zijn opvolger zal staan.

Tweede helft volgend jaar 

Een precieze einddatum voor zijn job als algemeen directeur van Zevij Necomij heeft De Dobbelaere nog niet in zijn agenda staan, maar in de tweede helft van volgend jaar zal hij toch wel afscheid nemen. Vanaf nu zijn ze bij Zevij-Necomij in ieder geval op zoek naar een vervanger voor de directeur die al sinds maart 2005 aan het roer staat van de inkoopcombinatie uit Oosterhout.

Zeventig jaar Zevij-Necomij

Zevij-Necomij bestond dit jaar zelf trouwens 70 jaar. In 1953 opgericht door zeven ijzerwarenhandelaren. In 1995 werd er een zelfstandige BV opgericht, onder de coöperatie, in 2006 trad Asamco toe als inkoopgroep binnen een inkoopgroep. Intussen was er een groep van industrieleden toegetreden als Lasaulec en Biesheuvel en kreeg ook de bouw-tak verder gestalte met toetreding van partijen als Destil en Bouwmaat. In 2006 en 2007 werden digitale stappen gezet met D-Soft en EZ-base en in 2009 ging Zevij papierloos factureren. In 2014 sloot Necomij zich aan en werd Zevij voortaan Zevij-Necomij. En in 2021 trad tenslotte Transferro en werden de Transferro-leden als collectief lid van Zevij-Necomij. Inmiddels zijn er 265 groothandels met in totaal 765 verkooppunten bij Zevij-Necomij aangesloten. De totale omzet van Zevij-Necomij B.V. bedroeg in 2022 € 735 miljoen.