Op 15 maart 2023 hebben BME Group (BME) en Huijskes-Boevink overeenstemming bereikt over de verkoop van hun ijzerwarenactiviteiten aan BME. Met de overname versterkt BME haar netwerk van ijzerwarenvestigingen in Oost-Nederland verder als onderdeel van de BMN Groep.

Huijskes-Boevink is een ijzerhandel met één vestiging in Groenlo, gelegen nabij Enschede in het oosten van Nederland. Huijskes-Boevink maakt deel uit van Zevij Necomij. Het bedrijf is eigendom van de familie Boevink, die beiden na een overdrachtsperiode met pensioen gaan.

"De overname van het ijzerwarenbedrijf van Huijskes-Boevink past in onze strategie om dicht bij onze klanten te staan. Zij profiteren hiermee van de toonaangevende schaalgrootte van BME en het brede productaanbod, de digitale diensten en het deskundige advies van BMN", aldus Remco Teulings, CEO van de BME Group. “Ik ben dankbaar dat dit familiebedrijf ons als de juiste eigenaar ziet en we kijken er naar uit om nieuwe collega's te verwelkomen."

De overname van Huijskes-Boevink is de zesde overname in Nederland sinds BME in 2019 een zelfstandige onderneming werd en vormt de 29ste overname binnen de gehele Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].