shutterstock_606554540.jpg

Column: Een gouden toekomst dankzij teflontape

Ongetwijfeld bestaan er vrouwen die alles kunnen, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Wel tref ik zo nu en dan mannen voor wie geen klus te gek is. Met een van die mannen werk ik geregeld in de beton. Een paar jaar geleden kocht hij een ernstig gedateerd huis tegen een sterk gereduceerde prijs. Alleen een buitengewoon handig persoon kan door de ellende van zo’n aankoop heen kijken. Mijn collega is zo’n persoon.

Gestaag tovert hij het stenen misbaksel om tot een vrijstaande villa in het buitengebied. Werkelijk alles doet hij zelf, ook het loodgieters- en elektrowerk. Was ik maar zo handig als hij. Ook anderen erkennen zijn lef en vakmanschap. Sinds kort gaat hij mee op pad met een loodgieter. Ketels hangen en dat soort werk. Het bevalt hem zo goed dat hij besloten heeft zich op dat gebied bij te scholen en op korte termijn de overstap van beton naar installatietechniek te maken. “Het verdient ook nog eens stukken beter.”

Thuis heb ik een in hoogte verstelbare wasbak die lekt boven de aansluiting op de sifon. Geïnspireerd door mijn collega denk ik het euvel zelf te moeten oplossen, niet in de laatste plaats met het oog op een beter betaalde toekomst. Ik pruts en pruts en houd onderdelen over. De lekkage heeft zich verplaatst naar de afdichting op een flexibele slang. Teflontape! Ja, mijn vader wees me lang geleden op dat wonder. Dus ik naar de BMN in Veghel, een enorme bouwmaterialenhandel met een zeer chique entree.

Achter de balie van de shop zit een jongeman die ik daar niet verwacht had. Tot voor kort werkte hij bij Agri Bouwmarkt in Berlicum, de onlangs (helaas) gesloten zaak van Ad Geerts, ook bekend als columnist voor MIX. Ik raak met de jongeman aan de praat. Na een half uur vraagt hij me waarvoor ik eigenlijk kom. “We hebben heel veel”, antwoordt hij nadat ik mijn wensen kenbaar heb gemaakt. “Maar teflontape hebben we niet.” Hij wijst naar buiten. “Daar, bij Wildkamp, daar hebben ze het zeker wel.” Hierna vervolgen we ons gesprek. Als ik even later aanstalten maak om te vertrekken, zegt hij dat ik gerust naar Wildkamp kan gaan, maar dat een rolletje teflontape bij de Gamma waarschijnlijk goedkoper is. Ik weet genoeg.

Thuis zet ik de flexibele slang dik in de tape, schuif het geheel weer in elkaar en laat de kraan lopen. Tadaaa! Het lekken is verholpen. Is dit de eerste stap in de overstap van beton naar installatietechniek? Denk van wel. Meteen bestel ik online een grotere smart-tv, want zeer binnenkort ga ik ongetwijfeld stukken beter verdienen. 

Edwin Timmers

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee