V-PRO_Protection_Board_-_roll_out.jpg

Verbo's innovatieve aanpak: Van afval naar duurzame stuclopers

De duurzame Perfect Cover afdekvliezen en verschillende stuclopers van Verbo zijn al jaren een vaste waarde in de groothandels, bouwmarkten en verfspeciaalzaken. Aan de basis van de stuclopers staat het Professional Waste Solution-­programma. Een duurzaam en circulair proces waarin Verbo de wereldwijde af- en uitvalstromen van onder meer papierproducenten van gelamineerd papier ontzorgt. “Die reststromen, inmiddels meer dan 70 miljoen kilo per jaar, gebruiken wij voor de productie van onze stuclopers”, zegt Brandy Fontijn, operationeel manager.

Verbo is onderdeel van de Verbo Group. “Daarbinnen vallen diverse bedrijven die ieder hun eigen rol en expertise hebben als het gaat om het inzamelen, behandelen en transporteren van afval en restmateriaal uit de productie van papier en kunststoffen. Samen maken we de cirkel rond. Verbo richt zich daarbij op de reststromen uit de productie van gelamineerd papier. Dat papier bevat een laagje plastic. Denk hierbij aan misdrukken van onder andere de verpakkingen van melk, andere zuivel en vruchtendranken. Het streven van de Verbo Group is om de impact op het milieu, door gebruik te maken van rest- en afvalstromen, zo klein mogelijk te houden.”

Afval als grondstof

Verbo hergebruikt en recyclet afval dat afkomstig is van producenten over de hele wereld. “We maken gebruik van lokale papierverwerkers die per productielocatie de materialen verwerken zodat ze getransporteerd kunnen worden. Voor de transporten maken we gebruik van open, pers-, en customer-made containers. Hierdoor wordt het papier zo compact mogelijk opgeslagen en de kosten en de uitstoot per containertransport geminimaliseerd”, legt Fontijn uit.

Al het ingezamelde papier wordt naar een centrale locatie in Tilburg gebracht. “Van daaruit worden de diverse stromen herverdeeld naar de diverse dochterondernemingen van de Verbo Group. Verbo verwerkt het restmateriaal van gelamineerd papier tot verschillende duurzame stuclopers voor vloerbescherming in de bouw.”

Alles in eigen hand

Volgens Fontijn heeft het Waste Managementprogramma ervoor gezorgd dat de Verbo Group vaste en langdurige relaties heeft met leveranciers, waardoor Verbo een betrouwbare partner is, die kwaliteit, een goede prijs en service vooropstelt. “We hebben de hele keten zelf in de hand. Van de grondstoffen tot de productie en levering. De constante stroom rest- en afvalmateriaal biedt ons garanties en daarom kunnen we stabiele prijzen bieden en scoren we goed op leverbetrouwbaarheid. Ook in tijden dat voor anderen grondstoffen schaars zijn.”

De duurzame werkwijze van Verbo heeft er volgens Fontijn aan bijgedragen dat het bedrijf op het gebied van stuclopers al sinds jaren marktleider is in de Benelux. “We hebben voor iedere klus en ondergrond de juiste duurzame bescherming. Van een nieuwbouw of renovatieproject tot schilderklus of stucwerk.”

Voor zware en lichte klus

Verbo heeft verschillende stuclopers in het assortiment, waaronder de Stucloper Grijs/Grijs. Fontijn: “Die zorgt een optimale bescherming van vloeren en trappen en is waterafstotend, vochtbestendig en stootvast. Al 25 jaar worden vloeren & trappen veilig afgedekt door deze stuclopers. Veilig en eenvoudig in gebruik.”

De stuclopers van Verbo bieden voor iedere klus de gewenste bescherming van vloeren, wanden en trappen. Van het schilderen of behangen van een wand tot het beschermen van de trap en vloer tijdens een grote en intensieve verbouwing. En behalve van de A-merk kwaliteit van Verbo profiteren de gebruikers ook van de slimme functionaliteiten die de verschillende stuclopers hebben. Zoals een reflecterende witte toplaag, die zorgt voor optimale lichtreflectie tijdens schilderwerkzaamheden. Of een waterbestendige toplaag die de vloer volledig beschermt tegen water, verf of andere vloeistoffen. Fontijn: “Alles is ontwikkeld vanuit de behoefte van de gebruikers.”

Perfect Cover

Naast de stuclopers biedt Verbo met Perfect Cover een serie handige zelfklevende afdekvliezen. “Perfect Cover beschermt niet alleen, het is snel te leggen omdat het een zelfklevende onderlaag heeft. Je hoeft dus geen tape meer te gebruiken. Met Perfect Cover voorkom je herstelwerkzaamheden aan de ondergrond en bespaar je dus tijd en geld”, zegt Fontijn.

De verschillende Perfect Cover-varianten zijn makkelijk herbruikbaar en dat maakt ze voor de gebruiker nog voordeliger. “Bovendien zorg je met de zelfklevende afdekvliezen als professional, maar ook als consument, snel voor een veilige plek om te werken. Daar hechten we als producent erg veel waarde aan.”

Met het Perfect Cover-assortiment biedt Verbo voor ieder type vloer de juiste bescherming. “Van harde en gladde vloeren tot pas gelegde vloeren en van houten vloeren tot keramische tegels. Perfect Cover beschermt elke vloer.”

Duurzame ontwikkeling

Als circulaire producent heeft Verbo duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Niet alleen als het gaat om de grondstoffen voor de verschillende beschermingsproducten. Duurzaamheid zit ook in de eenvoudige en lichte verwerking van onze producten”, zegt Fontijn. “Wij innoveren ook met oog voor ergonomie.”

Met Perfect Cover Eco heeft Verbo als eerste een lichtgewicht afdekvlies op de markt gebracht. “Het biedt dezelfde kwaliteit als Perfect Cover Standaard, maar is gemaakt van minder grondstoffen. Daardoor is het lichtgewicht afdekvlies efficiënt te verwerken, te vervoeren en op te slaan. En daarmee minder schadelijk voor het milieu. Echt een duurzame toevoeging aan ons assortiment waarmee de gebruiker in twee opzichten kiest voor duurzame kwaliteit.”

Flexibele totaalleverancier

Verbo is behalve een duurzame partner ook een flexibele partner voor klanten. Fontijn: “In totaal verkopen wij meer dan 80 verschillende afmetingen aan stuclopers. Hierdoor kunnen wij voor diverse situaties een stucloper op maat creëren. Een dienstverlening die we kunnen bieden omdat we de productie zelf in de hand hebben en waarmee we ons ook echt onderscheiden.”

Verbo onderscheidt zich ook op andere vlakken. “We zijn een totaalleverancier van een circulair en duurzaam assortiment met naast stuclopers en afdekvliezen ook verschillende folies, afdekhoezen en andere beschermingsoplossingen. Wij bieden het complete pakket. Onze klanten zijn verzekerd van kwaliteit en service tegen een goede prijs. We hebben veel contact met klanten en weten wat er speelt in de markt. Dat is de basis van de goede band die we met al onze klanten hebben. We bieden ondersteuning bij de promotie van producten met content en foto’s en zorgen er samen voor dat onze producten hun weg naar de klanten vinden.”

Verdere groei

Hoewel de stuclopers, Perfect Cover afdekvliezen en andere beschermingsproducten van Verbo al in veel groothandels, bouwmarkten en speciaalzaken verkrijgbaar zijn, wil de producent verder groeien. Fontijn: “Niet alleen in Nederland, België en Duitsland, maar ook in andere Europese markten. Zo zijn we momenteel bezig in Frankrijk en Groot-Brittannië om daar ook een distributienetwerk op te zetten. We zien nog volop potentieel.”

Dat groeipotentieel beperkt zich niet tot Europa. “Australië is eveneens een interessante markt voor ons. Daar wordt ook al met mogelijke partners gesproken.” 

Verbo Group

De Verbo Group is een circulair internationaal afvalverwerkend bedrijf met de hoofdvestiging in Tilburg. Met dochterondernemingen Verbo, Ppi, Ipt en Ipt Recycling is de onderneming in 20 landen actief en worden rest- en afvalstromen van papier- en kunststoffabrikanten duurzaam verwerkt en hergebruikt.

In 1997 begon Verbo Group zijn circulaire activiteiten met het recyclen van papierafval. Fontijn: “In 2010 werd jaarlijks al 30 miljoen kilo verwerkt, in 2020 zaten we op 70 miljoen kilo en onze ambitie is om in 2025 jaarlijks 100 miljoen kilo papierafval te recyclen. Dit komt neer op bijna 400.000 bomen. Daarmee reduceren wij de papierafval- en reststroom van de industrie en hergebruiken wij het als duurzame grondstof voor nieuwe producten. Een eenvoudige, duurzame en circulaire afval­oplossing voor die producenten en voor ons als producent gegarandeerde aanvoer van grondstoffen.”

Verbo B.V., Tilburg, 013.463.25.55, sales@verbonet.com, www.verbonet.com


 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee