shutterstock_2482860799

Column: Vegan schoeisel en een revolutie

BJC Tools in Erp is een mooie zaak, misschien wel de mooiste professionele bouwmarkt van Nederland. Sommige vakgenoten steken de loftrompet vooral op één medewerker: een jonge vrouw die op warme dagen een kort broekje draagt. Mij zult u daarover niet horen, ik ben en blijf altijd een discrete professional. Vandaag ben ik hier voor vegan schoeisel, maar ik ga met iets heel anders naar huis.

Het is niet de jonge vrouw, maar een vrolijke man in een ketelpak die me vraagt of ik het kan vinden. Ik sta tussen schappen met broeken, jassen en schoenen in de bedrijfskledinghoek, dus ik denk laarzen hier wel aan te zullen treffen. Ik heb het mis, de laarzen staan achterin. Ik draag altijd laarzen van Dunlop, de zogeheten Purofort met stalen neus en zool, perfect voor betonwerk. Schoeisel zonder leer, vegan dus, ook veel gedragen door veehouders. Leuk feitje: op de bouwplaats herken je projectleiders meteen vanwege hun niet-vegan schoeisel, degelijke leren laarzen met een stompe neus. Projectleiders zijn doorgaans zwijgzame jonge kerels met gespierde billen in een strakke spijkerbroek. Zouden ze een dresscode hebben?

De man in het ketelpak doet me een alternatief aan de hand: Buckbootz met een warme binnenvoering. Ik ken die laarzen, ze zijn me te zwaar en te duur. De Dunlops die ik zoek, staan ook in het schap en zijn me ook te duur. Rond de honderd euro. Voor het paar dat ik ga vervangen omdat één laars lek is, betaalde ik drie jaar geleden een tientje of zeven. Lijkt me sterk dat ik ze elders niet voor minder dan honderd kan krijgen. De vrolijke medewerker vindt het prima. Hij loopt met me mee naar de uitgang. Opeens schiet me het bouwpotlood te binnen dat een vakgenoot me onlangs toonde. Een revolutie op het gebied van bouwpotloden. Helaas weet ik de naam van het ding niet meer. De medewerker weet echter meteen waarop ik doel: “Een Pica Dry. Die gaan als zoete broodjes.”

De Pica Dry is feitelijk een ordinair vulpotlood met een dikke grafietstift. Met een duimdruk maak je de stift langer en in de dop zit een handig puntenslijpertje om de stift aan te scherpen teneinde preciezer te kunnen aftekenen. Een revolutie, ik zei het al. De medewerker gaat me voor naar een bak met misschien wel 100 felgroene Pica’s. De toekomst is groen, het in rood afgelakte, traditionele potlood heeft afgedaan. Ik koop er drie omdat ik zeker weet dat ik meer mensen met een Pica blij kan maken.

Edwin Timmers

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee