CRH Bouwmaterialen – met lokaal sterk gevestigde namen in de bouwmaterialenhandel - wordt BMN Bouwmaterialen. Een nieuwe naam waarmee het tot de CRH-groep behorende bedrijf onder één identiteit de markt gaat betreden

Door deze naamswijziging breekt een nieuwe fase aan voor de vestigingen van Stoel Van Klaveren, BBN, De Boo, Van Neerbos, BMN, NVB Ubbens, Bakker Nijboer, Erven Feenstra en Van Buren. Aan het einde van dit jaar prijkt op alle gevels het BMN Bouwmaterialen logo. “Een overgang die antwoord geeft op de toenemende vraag naar centrale marktbewerking en duidelijkheid”, aldus Jan Boon, algemeen directeur van BMN Bouwmaterialen.

Trots op één landelijke naam
“Wij zijn heel erg trots op onze lokale bedrijven, waarvan er een aantal al honderden jaren bestaan. Tegelijkertijd beseffen we dat wij de voordelen van fijnmazige distributie wel in huis hebben, maar dat dit onvoldoende zichtbaar is voor de markt. Nu kunnen we onder één naam en één identiteit landelijk naar buiten treden.”

Vier stabiele pijlers
Het blijft niet bij de naamswijziging alleen. “Vanuit onze visie hebben professionals in de bouw behoefte aan vier stabiele pijlers:

  • beste service
  • juiste voorraad
  • flexibele logistiek
  • vakkundige mensen die bij iedere klus weer voor ze klaar staan.


Veel bouwbedrijven herkennen zich hierin. Onze pijlers zijn op zichzelf niet uniek, maar in combinatie én met de juiste uitvoering zijn wij ervan overtuigd dat we onze klanten het beste helpen”, licht Jan Boon toe.

Meters maken
“Uiteindelijk draait het allemaal om tevreden opdrachtgevers, daar draagt BMN haar steentje aan bij. De komende jaren zetten we daarom nog intensiever in op het opleiden van onze mensen, op een breed voorraadassortiment afgestemd op de wensen van onze klanten, flexibele logistieke oplossingen (o.a. voor binnenstedelijk bouwen) en volop beschikbaarheid in onze bouwshops. Onze pijlers zijn er dus helemaal op gericht om professionals in de bouw te ontzorgen en bij te staan in alle uitdagingen die voor ze liggen zodat er meters gemaakt kunnen worden.”

Gefaseerd uitrollen
“Een naamswijziging als deze heeft enorme impact. De overgang wordt daarom gefaseerd uitgerold. In eerste instantie worden de buitengevels van bijna 80 vestigingen omgezet in de BMN huisstijl. Daarna begint pas het echte werk; zorgen dat onze klanten de voordelen van werken met BMN écht gaan ervaren. Een nieuw tijdperk breekt aan, wij kunnen niet wachten,” zegt Jan gepassioneerd.
“Kom maar op, samen gaan we ervoor. Met klanten, leveranciers en collega’s. Niet voor niets zeggen we bij BMN: Doen we.”