Een omzetstijging van 6% bij bestaande leden, plus 16% aanwas dankzij de aansluiting van Necomij (mei 2014), deed de omzet van Zevij-Necomij stijgen met 22%.

Het landelijk economische herstel zette zich ook voort bij de technische groothandels in de bouw en de industrie die lid zijn van Zevij-Necomij. Hun omzet steeg gemiddeld met 6%. In combinatie met de groei door de aansluiting van Necomij in mei 2014 (16%) steeg de totale omzet bij Zevij-Necomij met 22%. Dat Necomij zich in mei 2014 aansloot bij Zevij, zie je terug in de eerste vier maanden van 2015. Die zijn fors hoger dan de eerste vier maanden van 2014 zonder Necomij, rekent directeur Marc de Dobbelaere voor. De groei tot € 385 miljoen verstevigt volgens hem de positie van Zevij-Necomij als inkooporganisatie.

Verdere groei
“Naast een verbetering van inkoopkracht stelt het Zevij-Necomij ook in staat om met lagere kosten de dienstverlening aan de aangesloten groothandels en aan leveranciers verder te optimaliseren”, aldus De Dobbelaere.
Voor 2016 verwacht Zevij-Necomij een verdere groei. “Voor de langere termijn staat vooral de technologische vooruitgang centraal zoals de digitalisering van de keten, de toepassing van nieuwe productiemethoden en vernieuwde logistieke oplossingen. Voor Zevij-Necomij zijn dit onderwerpen die extra aandacht zullen krijgen. Daarbij gaat het om het maken van de juiste keuzes die de concurrentiekracht van de aangesloten groothandels en leveranciers verder zullen versterken.”

Start 2016 met 2 nieuwe groothandels
Per 1 januari 2016 sluiten 2 nieuwe groothandels bij Zevij-Necomij aan. Het gaat om Safe beveiliging uit Barendrecht en Van Dijk Bouw&Techniek te Oss. De laatste treedt toe tot de GBI-groep. 
Beide nieuwe Zevij-Necomij-leden zijn afkomstig van Transferro. Dit alles maakt dat Zevij-Necomij 2016 start met 38 aangesloten groothandels welke gezamenlijk 464 vestigingen hebben.