Er is een nieuw koppel ontstaan in de samenwerkingsgolf die door de bouwgroothandel spoelt: Veris (Bouwcenter) wordt lid van Transferro.

Vanaf 1 januari 2017 sluit Veris Bouwmaterialengroep zich met haar formule Bouwcenter aan bij inkooporganisatie Transferro. Uitgangspunt van de aansluiting is dat de bij Veris aangesloten Bouwcenters kunnen steunen op de voorraad en de logistiek (o.a. dropshipment) van Transferro.

Veris Bouwmaterialengroep is onder andere de serviceorganisatie van haar 27 Bouwcenter aandeelhouders die samen 83 vestigingen onder deze formulenaam exploiteert. Transferro-directeur Arap-John Tigchelaar, is zeer te spreken over deze aanwinst: “Veris is een sterke organisatie en deelt onze visie op assortiment en verkrijgbaarheid. Naast onze bestaande specialismen verwachten we met uitbreiding van ons assortiment organisaties als Veris nóg beter te kunnen faciliteren”.

Ook Veris-directeur Andries Baks is verheugd over de aansluiting en vindt het een logische stap: “Transferro heeft een ruime voorraad waardoor wij onze activiteiten kunnen uitbouwen denkend aan one-stop-shop”. “Daarnaast kunnen we veel van elkaar leren door bij elkaar in ‘de keuken’ te kijken en elementen van toegevoegde waarde bij onszelf te implementeren”.

Voor Transferro is dit niet het eerste bouwmaterialenlid dat zich aansluit, zo behoren de Sakol-groep, Kuipers Bouwmaterialen en Middelkoop ook tot hun ledenbestand.

Vergelijkbaar: Bouwmaat meldde zich onlangs succesvol aan bij Zevij-Necomij.