Zevij-Necomij groeide met 20% naar € 494 mln omzet en boekt meer dan een miljoen facturen

De autonome groei van Zevij-Necomij in 2017 komt uit op 4,5%. Die groei bedroeg bij de aangesloten technische groothandels in de bouw in Nederland 3%, bij de aangesloten technische groothandels in de Nederlandse industrie 7,4% en bij de aangesloten Belgische technische groothandels 6%. Mede door de groei met leden en leveranciers komt Zevij-Necomij in 2017 uit op +20% groei met een omzet van € 494 miljoen.

Facturen en Business Intelligence
Voor Zevij-Necomij was dit een jaar met diverse hoogtepunten. Zo is de mijlpaal bereikt van meer dan 500 aangesloten vestigingen en zijn er nog nooit zoveel verkoopfacturen gestuurd in een jaar; op 1 december is de 1.000.000 gepasseerd. Ook is de focus gelegd op het delen van informatie met zowel aangesloten groothandels als leveranciers. Eind 2017 is de BI tool Facts & Figures voor leveranciers geïntroduceerd waar zij naast omzet en afzetcijfers bij de verschillende groothandels ook de marktaandelen kunnen bekijken.

Nieuwe leden: groot en klein
Per 1 januari 2018 zijn Joop Gardien Intools uit Honselersdijk en Schipper Technisch Handelsburo met vestigingen in Almelo, Hardenberg, Oldenzaal en Enschede aangesloten bij Zevij-Necomij. De aansluiting van IP Partool met drie vestigingen bij de IP Groep en Brammer Nederland en België bij de Biesheuvel Groep, maakt dat Zevij-Necomij 2018 start met 133 aangesloten groothandels welke gezamenlijk 581 verkooppunten hebben.

Jubileumjaar: 65 jaar Zevij-Necomij
Marc de Dobbelaere, Algemeen Directeur van Zevij-Necomij: “Het jaar 2018 is een jubileumjaar; al 65 jaar heeft iedere aangesloten groothandel belang bij gezamenlijk inkopen. In die 65 jaar zijn er diverse successen geweest bij zowel leden als leveranciers. Die zullen komend jaar aandacht krijgen. Als coöperatieve onderneming zullen wij ook in de toekomst de samenwerking met de aangesloten groothandels en leveranciers centraal blijven stellen.”

Ook inkoopcombinatie Transferro presenteerde glanzende cijfers over 2017.