Van Spijk Agenturen (VSA) vertegenwoordigt zo’n 40 merken. Drie bijzondere daarvan staan in deze Close Up in de spotlights: Pica aftekengereedschap, Scangrip werklampen en Qblades zaagbladen. “Stuk voor stuk merken met een verhaal.”

“Eén van de grote voordelen van VSA is onze uitstekende voorraadpositie, gecombineerd met een verfijnde logistiek. Klanten beschikken daardoor over één aanspreekpunt waarbij we bovendien razendsnel kunnen leveren”, zegt Joep Nass, Sales Manager Tools bij VSA. “Binnen ons portfolio van 40 merken voeren we een aantal bijzondere merken. Merken met een verhaal, met producten die goede verkoopkansen bieden.”

Pica aftekengereedschap: voor iedere ondergrond

“Als eerste de Pica producten voor aftekengereedschap. Die variëren van het traditionele timmermanspotlood tot krijt en een wasco-achtige punt. Het grote voordeel? Dat voor alle soorten materialen een geschikte toepassing is ontwikkeld. Denk daarbij aan aftekenen op beton, hout, kunststof of staal. Pica heeft twee lijnen: de Classic Line en de Innovative Line. Een compleet aanbod waarmee je op alle ondergronden en bij alle mogelijke toepassingen kunt aftekenen.”

“Pica is een Duits bedrijf dat tien jaar geleden is opgericht met een bijzonder verhaal: vader en zoon bouwden een huis, maar kwamen erachter dat er geen complete lijn aftekengereedschap aangeboden werd. Vader was al werkzaam als productspecialist bij potlodenfabriek Stabilo en ontwikkelde daarop een breed pakket aftekengereedschap voor bouwmaterialen.” VSA heeft het merk inmiddels drie jaar in hun portfolio en de exclusiviteit voor Nederland. Volgens Nass is de Pica Dry hun meest verkochte product. “Dat potlood kun je navullen in zes verschillende kleuren, dus je krijgt altijd een opvallende kleur op een wisselende achtergrond. En heel handig: in de dop zit een puntenslijper. En weet je dat stof de grootste vijand van het systeem is? Dat krijgt ‘ie zo min mogelijk binnen. Ze zijn ook niet voor niets de uitvinder van dit product.”

Voor iedere toepassing innovatief aftekengereedschap
Wil je aftekenen op hout? Dan is de Big Dry het meest geschikte product. “Die kun je op het schuurpapier slijpen, waardoor je de dikte van de lijn zelf kunt bepalen. En vergeet niet: een timmermanspotlood wordt vaak halverwege weggegooid, maar deze kun je navullen.” Bij iedere toepassing is slim nagedacht. “De Deep Hole Marker bijvoorbeeld is een markeerstift met een fijne punt die je kunt omdraaien of afbreken. Daardoor blijft deze altijd inkt geven, ook als je hem een tijdje open hebt laten liggen. Ook om buizen af te tekenen voor metaalzagen bij hoge temperaturen, op waterleidingen, markers op autobanden of voor op daken of om granietbladen af te tekenen: Pica heeft voor iedere toepassing innovatief aftekengereedschap.”

•    Voor iedere materiaalsoort een specifiek product
•    Uitgekiend concept
•    Innovative Line en Classic Line
•    Los te verkopen of in blister
•    Vele mogelijkheden winkelpresentaties

Scangrip: professionele werklampen

“De werklampen van Scangrip zijn echt onderscheidend in de markt. Ze zijn gespecialiseerd in de bouw en de industrie omdat ze moderne led-lichtbronnen hebben, waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. Kortom: hufterproof. Bovendien blinken ze uit met hun batterijtechnologie, waardoor ze altijd goed licht geven”, zegt Nass. “In Europa is Scangrip marktleider voor werklampen voor professionals. Alle producten worden ontworpen en ontwikkeld door Scangrip in Denemarken en vervaardigd in hun eigen fabrieken. Ze bestaan al sinds 1906 en werden vorig jaar Bedrijf van het Jaar in Denemarken. Op alle werklampen geven ze drie jaar garantie, bovendien hebben ze de hoogste lichtopbrengst in de markt wanneer je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding.”

Scangrip heeft verschillende categorieën lampen voor professioneel gebruik zoals werklampen, handlampen, zaklampen, hoofdlampen en bouwlampen. Nass: “Sommige lampen zijn in vijf stappen in te stellen. Naarmate de lamp opschaalt gaat batterijhoeveelheid terug, waarbij je op het display ziet hoeveel uur de batterij nog werkt.” In september begint VSA met het adviseren van de groothandel voor verlichting tijdens de winterperiode. “We kijken dan samen welk type lampen geschikt is voor welke situatie en naar de prijsopbouw in de winkel. De zaklampen en de handlampen zijn daarbij aanvullend assortiment: goede bijverkopen dus.”

•    Krachtige belichting
•    Extreme duurzaamheid
•    Functioneel design
•    Oplaadstations, stekker of combinatie
•    3 jaar garantie

Qblades: multitool zaagbladen

Dit succesvolle Nederlandse bedrijf bestaat pas vijf jaar, maar ze hebben hun bestaansrecht inmiddels wel bewezen. Nass: ”Het ontstaan lijkt op dat van Pica: twee jongens die in de bouw werkten waren het zat om iedere keer een duur multitool zaagblad te kopen. Maar er was op dat moment geen totaalassortiment beschikbaar. Ze zijn toen gaan kijken waar ze dit konden kopen en zijn uiteindelijk met een compleet assortiment opgestart. Daarmee liepen ze de bouwplaats op, om vakmensen te laten testen. Met die bevindingen zijn ze met leveranciers om tafel gegaan.” Het bedrijf vond in VSA een partner voor hun verkoop en distributie. “VSA doet de exclusieve verkoop in de Benelux. Daarbij hebben we alle modellen op voorraad liggen.”

Verkoopkansen voor de groothandel
Nass vervolgt: “De zaagbladen van Qblades passen op alle bekende multitool apparaten van de A-merken. Of het nu gaat om hout, metaal, kunststof, beton, steen of om speciale lijmen en kitten verwijderen of om schuurpapier. Qblades heeft zeer concurrerende prijzen, het zijn margemakers.” VSA biedt verschillende toepassingen voor presentaties, zoals op Tegometall wanden of op houten displays. “We bieden hoge of lage stellingen, of presentaties voor op de balie. Met relatief weinig ruimte krijgt een groothandel zo een optimale presentatie. En op de verpakking kunnen professionele eindgebruikers duidelijk zien op welke machines de zaagbladen passen. Zaagbladen hebben een hoge omloopsnelheid, dus dat biedt goede verkoopkansen voor de groothandel.”

•    Merkspecifieke en universele bladen
•    Compatibel met A-merken
•    Professionele kwaliteit
•    Los of in sets
•    Direct uit voorraad leverbaar