Grafton weg uit Belgische bouwmaterialenhandel?

Grafton weg uit Belgische bouwmaterialenhandel?

De Duitse investeerders van Aurelius willen de Belgische ketens Mpro en Youbuild overnemen van het Ierse Grafton.

Dat meldt Aurelius Invest althans zelf, behoorlijk trots. De overname van de twee Belgische ketens is voor Aurelius Benelux de sucesvolle start van het Benelux-kantoor in Amsterdam. Een acquisitie waarvoor Aurelius kennelijk heeft moeten knokken met concurrenten en eentje waarin Aurelius' expertise van complexe cut-outs heeft bijgedragen. Dat meldt het bericht van Aurelius Invest zelf.

Officieel heet het dat 'Aurelius Equity Opportunities SE & Co. KGaA has entered into a conditional agreement to acquire the Belgium-based heavyside building materials merchant activities from Grafton Group Plc'.

Mpro en Youbuild hebben hoofdkantoor in Brussel en behoren tot de grootste groepen van bouwmaterialenhandels in België. Met 16 vestigingen zetten ze samen een kleine € 100 mln om.

Volgens Aurelius zijn Mpro and Youbuild sterke merken met een sterk portfolio van strategisch gelegen vestigingen en een platform voor verdere groei. "Het winnen van het competitieve proces rond Mpro en Youbuild zo kort na de opening van ons Amsterdam-kantoor is fantastisch en bewijst de juistheid van de beslissing om lokaal aanwezig te zijn in de Benelux", zei Gilles van Kooten, Country Manager Aurelius Benelux.

Grafton hult zich nog in stilzwijgen rond deze transactie.

MIXpro is enigszins verrast door deze move vanuit de veronderstelling dat Grafton juist kracht zag in de combinatie van bouwmaterialenhandel en ijzerwaren/gereedschappen. In Ierland runt Grafton ketens op gebied van bouwmaterialen, ijzerwaren, loodgieterswerk en sanitair en DHZ-retail. In Nederland is Grafton eigenaar van Isero en Polvo, samen dé grootste speler op de gebied van de professioneel toeleverende ijzerwarenhandel.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee