Bouwmaat kijkt voorzichtig naar expansie in het buitenland maar heeft in Nederland ook nog voldoende te doen qua expansie.

In een uitgebreid MIXpro-artikel over Bouwmaat spreekt directeur Rob Klifman over mogelijke Bouwmaat-expansie naar het buitenland en uitbreiding van het netwerk in Nederland. Qua landelijke dekking is Nederland redelijk gevuld met de Bouwmaat XL-vestigingen en ook de meeste plekken voor een standaard Bouwmaat – Bouwmaat Classic noemen ze die tegenwoordig – zijn wel ingevuld. Toch vind je in Zeeland en Drenthe tot nu toe geen Bouwmaat.

Bouwmaat Compact sneller rendabel

“Klopt”, zegt Klifman. “Bouwmaat-vestigingen doen het goed aan de rand van oude steden doordat daar veel herstel, renovatie en onderhoudswerk is. Maar daarnaast hebben we wel een gebied met 80.000 tot 90.000 inwoners nodig en daar zijn Zeeland en Drenthe te dunbevolkt voor.” De Bouwmaat Compact kan daar wel rendabel zijn. De Compact is namelijk een Bouwmaat-variant die 2/3 van het assortiment op 1/3 van het aantal winkelmeters aanbiedt. “We experimenteren ermee in Harderwijk en Leiderdorp en in Oss vullen we er binnenkort een witte vlek in ons bestand mee in. We hebben ons assortiment per klus bekeken. Dat doen klanten ook. Zij kijken niet per product, maar per klus. Zo hebben we ons gefocust op de meestvoorkomende klussen. Daardoor zie je bijvoorbeeld geen tuin of dak-klus in de Bouwmaat Compact.”

Dit is een passage uit een uitgebreid MIXpro-artikel 'Bouwmaat houdt dit nog járen vol'