De derde vestiging van BMN IJzerwaren komt in Arnhem toch onder één dak met de Bouwmaterialenvestiging en de Stucgoed-shop-in-shop.

Arnhem is de tweede van de zes BMN IJzerwaren-vestigingen die BMN voor dit jaar op de agenda heeft staan. De eerste BMN IJzerwaren staat in Den Helder, de tweede in Tilburg. En de derde komt dus in Arnhem, onder één dak met de complete nieuwbouw waar BMN de bouwmaterialenhandel combineert met een shop-in-shop van Stucgoed en eentje van BMN IJzerwaren.

"Te veel shop-in-shops die specialisme niet halen"

In tegenstelling tot de shop-in-shop van Stucgoed, is de vestiging van BMN IJzerwaren toch echt een separate unit. In lijn met het expliciete pleidooi van formulemanager Robert Jan Kennis vóór stand-alone vestigingen bij de opening van de tweede BMN IJzerwaren (Tilburg, ook stand-alone). Een zelfstandige vestiging is volgens hem een voorwaarde voor het nodige specialisme. Kennis ziet in de markt te veel shop-in-shops die het qua specialisme niet halen, al was het maar doordat er een bouwmaterialenman inspringt als ‘de’ ijzerwarenspecialist een keer een dag vrij is. “We hebben wel Pro-shops in de bouwmaterialenvestiging. En daar kun je ook een slot, een koker kit en een doos schroeven kopen. Maar voor het specialisme moet je echt bij BMN IJzerwaren zijn.”

Daarom: "BMN IJzerwaren zit in Arnhem dan wel onder hetzelfde dak als BMN Bouwmaterialen en Stucgoed, maar heeft een eigen ingang, eigen signing, een eigen team, een eigen vestigingsmanager en een eigen bus", verzekert Kennis. "Uit klantgemak hebben we wél een inpandige doorgang naar de bouwmaterialen. Dat dan weer wel."

Moeilijke weg, behalve bij nieuwbouw

Door de strategie van zelfstandige shops kiest BMN voor de moeilijke weg. Een aparte vestiging, een verbouwing en inrichting, eigen mensen. Hoeveel heil ziet BMN in de ijzerwaren, dat de organisatie voor zulke investeringen kiest? “Zeker”, zei Kennis in Tilburg. “We zien enorme strategische groeikansen door dat specialisme toe te voegen. Voor ik naar BMN overstapte, heb ik daar uitgebreid met de BMN-directie over gesproken.”

Bij de opening van de eerste BMN IJzerwaren-vestiging (stand-alone) in Den Helder liet Ditte Smit - destijds marketingmanager BMN - overigens nog in het midden of alle BMN IJzerwaren-vestigingen stand-alone zouden worden. Ze zei dat er te weinig ruimte was op de bestaande vestigingen om een landelijk netwerk uit te rollen. Op nieuw te bouwen locaties zou dat wel kunnen. En dat is kennelijk het geval in Arnhem.

Check hier de info die BMN zelf deelt over de combi-vestiging in aanbouw waar BMN bouwmaterialen, Stucshop en BMN IJzerwaren combineert. Die vestiging gaat in de zomer van 2021 open.