De bestgelezen MIXpro-berichten van 2021 gaan over prijsstijgingen, overnames en dwarsverbanden, omzetcijfers en over Hornbach.

#10 Dat TABS Holland – moeder van o.a. Jongeneel en PontMeyer – zijn ijzerwaren en gereedschappen voortaan inkoopt bij inkoopcombinatie Ferney trok veel belangstelling in de bouwgroothandel. De kaarten in een snel conglomererende bouwgroothandel worden daarmee nóg verder geschud.

#9 BMN IJzerwaren is een separate ijzerwaren-formule van BMN. Die formule is expansief met nieuwe eigen vestigingen, maar ook door overnames van gevestigde branchegenoten. De overname van De Jong & Roos en Jonker door BMN IJzerwaren trok veel bekijks op MIXpro. Waarschijnlijk omdat ijzerwarengigant Isero ook op Ferney-collega's aast.

#8 Dat was even lachen voor de insiders. Het Financieele Dagblad schreef dat de investeerders van Blackstone het Nederlandse Bouwmat naar de beurs zouden brengen. Voor € 6 mrd. Dat zat dus even anders. Blackstone overwoog wel een beursgang. Maar dan met heel BME, inderdaad een van de vier franchisenemers van Bouwmaat, maar ook eigenaar van BMN en een hele serie Europese bouwgroothandels.

#7 Bij de overname van de groep van Raab Karcher door de BMN-moeder BME kwamen wat omzetcijfers in de openbaarheid. MIXpro wist de cijfers van 'de Raab Karcher-groep' te vergelijken met de omzetcijfers van andere bouwgroothandels.

#6 De specifiek Nederlandse omzetcijfers van Hornbach waren 'kaasje' voor het MIXpro-publiek. Goed dat MIXpro's zustermedium MIXonline ze wist bloot te leggen.

#5 VVNH waarschuwde dat de houtprijzen nog wel even zouden doorstijgen, ook al beweerden aannemers anders. Van deze 'bewustwordings-campagne' wilden veel MIXpro-lezers het fijne weten.

#4 Het feit dat Transferro zich als inkoopcombinatie aansloot bij collega-inkoopcombinatie Zevij-Necomij was een van de toppers van MIXpro in 2021. Geen wonder, want het samengaan is een teken aan de wand in deze dynamische bouwgroothandel.

#3 Dat Hornbach en Bauhaus openbleven voor profs in de lockdown van 2020-2021 was voor veel MIXpro-lezers een interessant gegeven.

#2 Het nieuwe format van Hornbach Vloeren trok ook heel veel bekijks. Logisch, aangezien de DHZ-gigant met dit concept ook mikt op professionele klandizie.

#1 Het jaar 2021 was nog maar net begonnen toen we onze topper al binnen hadden. Het was dan ook een mega-kraker van een nieuwsbericht: de overname van de groep met Raab Karcher door  BMN-moeder BME.