Op vertoon van hun klantenkaart kunnen professionele vaklieden terecht bij Hornbach en Bauhaus, lock-down of geen lockdown.

Bouwmarkten en DHZ-winkels zijn gesloten in de lock-down. Klanten mogen alleen vooruitbestelde orders afhalen. B2B-groothandels mogen daarentegen hun professionele klandizie gewoon blijven bedienen.

Gesloten voor consument, open voor prof

Maar wat nou als je particuliere klanten én professionele klanten bedient? Het duurde even, voordat Hornbach en Bauhaus dat na de persconferentie precies duidelijk hadden, maar voor professionals in de bouw met een klantenkaart zijn hun bouwmarkten intussen open.

Maatregelen blijven van kracht

Hornbach meldt het volgende: op vertoon van hun Proficard kunnen zij naar binnen bij de Profi-ingang. Services zoals de zaagservice en verfmengservice zijn in de bouwmarkt beschikbaar. Bij een bezoek aan Hornbach blijven de geldende maatregelen van kracht:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Houd gepaste afstand en vermijd contact.
  • Kom zoveel mogelijk alleen.
  • Een winkelwagen is verplicht.

En bij Bauhaus geldt een vergelijkbare situatie voor de prof-klanten.

In een eerder gesprek met Hornbach, maakte marketingmanager Maarten Post duidelijk dat de bouwmarktketen de veiligheid altijd zal laten prevaleren. "Lange rijen? Gaat niet gebeuren!"

Ook Gamma- en Karwei-moeder Intergamma zoekt de grenzen niet op en gaat voor het minimaliseren van de risico's in plaats van kansen te maximaliseren.