BME heeft een rotsvast geloof in de toekomst van de bouwgroothandel. Persoonlijk voorziet CEO Remco Teulings zelfs een 'premium-rol' voor de sector. Mits....

In andere sectoren halen ze misschien wel eens de neus op voor de bouwgroothandel. En van álle sectoren waar Blackstone in kan investeren, steekt het private-equity-fonds zijn geld in BME (in NL onder andere moeder van BMN Bouwmaterialen, BMN IJzerwaren en Raab Karcher). Hoe sterk is hun geloof in de groothandel?

"Grote rol voor de bouwgroothandel, mits de grotere spelers zich niet blindstaren op het business-model van vandaag"

CEO Remco Teulings: “Dat geloof is heel erg sterk. Zeker ook op de langere termijn. Persoonlijk zie ik ook veel toekomst als spil tussen al die leveranciers aan de ene kant en al die klanten aan de andere kant. Ik geloof altijd in de rol van een groothandel. Mits de grotere spelers zich niet blindstaren op het business-model van vandaag en er van uit gaan dat dat het model is van de toekomst. Want dat we misschien niet altijd cement zullen leveren en er meer dingen ‘van de vrachtwagen af zullen vallen’, is logisch. Echter, daar komen ook andere producten en services voor terug als de gekozen strategie juist is. Dus nogmaals, mits we met een aantal goede spelers in de markt – bijvoorbeeld met DSG – begrijpen wat er gebeurt en goed investeren, zijn we in een premium-positie om de rol van de groothandel pro-actief te definiëren en hem zo behouden en – sterker nog – te vergroten.”

Met de overname van Saint-Gobains distributie-divisie bracht BME in Nederland BMN Bouwmaterialen en Raab Karcher samen in één groep. Ook nam BME onlangs Bouwcenter Nelemans over. Als groep rapporteerde BME heel mooie groeicijfers. Autonoom én door acquisities.

In een uitgebreid interview met MIXpro (binnenkort in MIXpro-magazine en daarna ook hier online) sprak BME's CEO Remco Teulings over de invloed van Blackstone als eigenaar van BME, over de stevige investeringen die het concern doet in groei, over de expansie, de ACM, het 'voortrekken' van de markt als marktleider en zijn geloof in een premium-positie voor de bouwgroothandel.