Geheel vernieuwd en met shop en een vernieuwde loods ging Jongeneel Alkmaar vorige week open.

In een interview met de voormalig Jongeneel-directeur Denis Brouwer, Mascha Nuijens en Benjamin Collard werd eerder dit jaar al duidelijk dat Jongeneel hard werkt aan de uitbreding van hun vestigingen met het bouwshop-concept. Dat Jongeneel-interview kun je hier lezen.

Landelijk assortiment én Bouwshops

Over het landelijk assortiment in combinatie met de Bouwshop zeiden ze toen dit: "Een breder landelijk assortiment gaat heel goed samen met de nieuwe Bouwshops", merkt Nuijens. “Eind 2022 willen we het landelijk assortiment uitgerold hebben. En het assortiment in de Bouwshops minimaal verdubbeld.” De combinatie van het uitgebreidere assortiment met een Bouwshop zoals in Arnhem werkt het beste. Maar toch is een netwerk van Bouwshops à la Arnhem geen doel op zich. “Als je de keuze hebt, wil je het overal zo. Maar we hebben niet in iedere vestiging de ruimte of de mogelijkheden om het zo in te richten. Onze Bouwshop was voorheen een winkel voor de vergeten boodschap met weinig assortiment, weinig meters en weinig aandacht. Maar de actuele shop wordt steeds meer een plek om onze klanten de juiste sfeer en beleving te geven. En dus dat bredere assortiment.” Brouwer: “Zoals hier in Apeldoorn hebben we het op 20 plekken. Maar in Poeldijk hebben we nu bijvoorbeeld 1500 artikelen en kijken we hoe we het daar naar 2.000 kunnen krijgen.” Nuijens: “Als we niet kunnen verbouwen, breiden we vooral uit door aan de randen de schappen te verhogen.”

Brouwer zei toen dat dat Jongeneel online nog veel potentie heeft, een 'magere voldoende' gaf hij de club destijds. Ook bekende hij toen dat Jongeneel een oogje heeft op ijzerwaren.

Voor ijzerwaren en gereedschappen sloot Jongeneel zich intussen samen met zusterbedrijf en mede-TABS-dochter PontMeyer aan bij Ferney.

Benieuwd naar meer dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].