Groenhart is een familiebedrijf dat onder meer gereedschap, ijzerwaren en hang- en sluitwerk levert aan de bouw- en installatiesector. Ruim tien jaar geleden nam Groenhart het voortouw om facturen, orders en pakbonnen digitaal uit te wisselen met klanten via de DICO Standaard. Sinds de introductie van het huidige ERP systeem werkt het nog makkelijker om digitale berichten uit te wisselen met klanten. “Ik schat dat nu ongeveer tien procent van de klanten die bij ons kopen deze digitale manier gebruikt”, zegt Marcus Kaptein, E-commerce medewerker bij Groenhart. “Het liefst willen we met zoveel mogelijk klanten op deze efficiënte manier werken.”

Juiste bedrijfsgegevens

“Een groot voordeel van de DICO Standaard is dat er automatisch een GLN-nummer komt in elk factuur- of orderbericht. Dan heb je meteen alle juiste bedrijfsgegevens bij de hand. Als je die gegevens handmatig moet inkloppen, ontstaat er eerder een fout, bijvoorbeeld in de naam of de adresgegevens.” Kaptein noemt verder als voordeel dat DICO een gebruiksvriendelijke standaard is om mee te werken.

Digitale uitwisseling data

Vertegenwoordigers van Groenhart brengen de mogelijkheden van digitale uitwisseling van data via DICO regel­matig ter sprake als ze een klant
bezoeken. Sommige klanten beschikken al over de juiste software om direct met DICO te kunnen werken, alleen bij de wat eenvoudige softwarepakketten is dat niet altijd mogelijk.

Betrouwbaar en efficiënt

Om klanten te tonen dat ze op een betrouwbare en efficiënte manier belangrijke informatie kunnen uitwisselen, heeft Groenhart de DICO-berichten gecertificeerd via datakwaliteit.nu. “Als klanten zien dat ze met ons via de DICO Standaard kunnen werken, dan kunnen we de relatie ook vanuit digitalisering verstevigen.”

De DICO Standaard

De DICO Standaard is een set afspraken die spelregels biedt voor de elektronische uitwisseling van informatie tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven en woningcorporaties. Bijna alle softwareleveranciers uit de sector hebben de DICO standaard geïntegreerd in hun softwarepakketten. In de bouwsector is elektronisch factureren volgens de laatste DICO versie (SALES005) dé standaard.

Meer weten? Download de whitepaper via www.Datakwaliteit.nu.

Gebruikers van de DICO Standaard kunnen door certificering van de DICO berichten laten zien dat ze voldoen aan de voorwaarden
voor het juiste gebruik van de standaarden. Ook kunnen ze via datakwaliteit.nu zien met welke leveranciers of klanten ze op een gestandaardiseerde manier data kunnen delen.