Edwin Timmers neust rond op de parkeerplaats van de bouwgroothandel op zoek naar gesprekjes met klanten. Bij het IJzerhuis heeft hij beet.

Thijs Ruijter vindt zijn baan prachtig. Hij zegt het met zoveel overtuiging dat velen met hem zouden willen ruilen. Maar dan moet je wel een vakman zijn. Thijs werkt sinds september 2021 bij KBK bouwgroep in Volendam. Zijn mooiste klussen komen voort uit zogeheten huurcommissiezaken. Is een geschil tussen huurder en verhuurder opgelost, dan wordt Thijs ingevlogen om het probleem op te lossen. Mensen zijn altijd blij als hij voor de deur staat.

Thijs werkt zelden in de buurt van Zaandam. Dat hij vandaag bij Het IJzerhuis langsgaat is dus een uitzondering. “Ik ben hier voor een boutje,” zegt hij met enige tegenzin. Hij werkt gestructureerd en pakt dus niet graag mis op dingen. Maar soms is het niet anders. Op zich vindt hij Het IJzerhuis een prima zaak met een ruimer assortiment dan zijn favoriet Mastermate. Toch gaat hij liever naar laatstgenoemde zaak in Zwaagdijk, niet ver van zijn woonplaats Lambertschaag. Omdat ze hem daar kennen, is er meer tijd voor hem en ervaart hij er de service als beter.

“Ik wil gewoon lekker makkelijk werken,” zegt Thijs over zijn gestructureerde aanpak. Zijn bedrijfsbus is een afspiegeling van die houding. Elk stuk gereedschap heeft z’n eigen plek en alle bevestigingsmaterialen bergt hij bij voorkeur op in één type opbergsysteem. “Alleen is het nu een beetje een rommeltje,” verontschuldigt hij zich op voorhand als hij schoorvoetend de zijdeur openschuift, “want ik heb net wat deurtjes vervangen.” Te midden van keurig geordend gereedschap en bevestigingsmateriaal staan twee deuren. Het valt dus 100% mee met dat rommeltje.

  • Bouwprof: Thijs Ruijter
  • Locatie: Het IJzerhuis Zaandam
  • Tijdstip: Maandagmiddag rond lunchtijd