Als we het goed geteld hebben is de nieuwe vestiging in Boxmeer de 101e van Toolstation in Nederland.

In Leerdam vierde Toolstation onlangs de 100e vestiging in Nederland. En dus is Boxmeer nummer 101.

Dat Toolstation nog lang niet klaar is met de expansie van het netwerk van fysieke vestigingen maakten directeur Darrin Murray en marketingdirecteur Saskis Oosterhuis al duidelijk in een uitgebreid Toolstation-interview in MIXpro.

Toolstation wil naar de 150

De grens van het aantal vestigingen in Nederland is nog steeds niet in zicht als je Murray en Oosterhuis hoort. Maar als je ze vraagt of er over twee jaar weer 40 nieuwe winkels zullen zijn toegevoegd, geven ze geen concreet antwoord. Oosterhuis: “Onze moeder Travis Perkins heeft ooit gezegd dat er ruimte is voor 150 vestigingen in Nederland. Maar tegelijkertijd is het duidelijk dat de eerste 50 vestigingen makkelijker waren dan de tweede 50.” Murray: “We willen in ieder geval steeds zo dicht mogelijk bij onze klanten zijn met onze typische Toolstation-voorraad. Want klanten plannen niet altijd even goed en komen in hun werk vaak onverwachte dingen tegen. Dan is het gemakkelijk als wij dichtbij zijn en het weinig tijd kost om ons te bezoeken. Onze vestigingen dienen dus het gemak, daarom schakelen we zo snel qua fysieke expansie.”

Nog geen enkele sluiting

Zijn er alleen winkels bijgekomen? Of ging er ook wel eens eentje dicht? “Als je wil weten hoe ze draaien”, lacht Murray, “dan ga ik je dat niet vertellen. Het is duidelijk dat een winkel in Amsterdam meer omzet dan eentje in … Maar we hebben er nog nooit een hoeven sluiten omdat hij te weinig omzette.” Wel hebben ze er wel eens een of twee verhuisd.