Gert_Jan_Tremco_CPG.jpg

CPG: Compleet concept voor verduurzamen van bestaande bouw

Tremco CPG produceert en levert producten voor onder andere kozijn-gevelafdichting, bouwkundige brandbeveiliging, lijmen en kitten, kunsthars gebonden gietvloeren en voor betonreparatie. Die producten maken ook deel uit van hun concepten, waarbij ze complete oplossingen bieden en in een driehoek samenwerken met de groothandel en de applicateur. Naast hun succesvolle concepten voor luchtdicht bouwen en bouwkundige brandveiligheid, bieden ze ook een concept voor onderhoud en renovatie van vastgoed.

“Op productniveau kun je van alles bij ons kopen. Denk aan compribanden, purschuim, kitten, lijmen en andere losstaande producten”, zegt Sales Manager Nederland Gert-Jan Beukers. “Maar de echte groei? Die zit bij onze onderscheidende concepten. Samen met onze Premium Partners en in samenwerking met onze applicatie partners bieden we totaaloplossingen”, legt Beukers uit.

In driehoek samenwerken

Zo’n concept is een totaaloplossing voor een bouwkundige uitdaging, gecombineerd met advies, begeleiding en garantie. Tremco CPG levert hierbij hun advies en producten niet rechtstreeks, maar alles verloopt in een driehoek met de groothandel en desgewenst met een applicatie partner. Dit gebeurt met hulp van het vijfstappenplan met dezelfde applicateur, distribiteur en de buitendienstman, in samenwerking met de aannemer en/of de opdrachtgever. Deze conceptmatige aanpak paste Tremco CPG eerder al succesvol toe bij luchtdicht bouwen en later bij bouwkundige brandveiligheid. “Het draait om samenwerkingsverbanden, waarbij wij het advies maken en de distribiteur zorgt voor de beschikbaarheid van de producten. En wanneer dat wenselijk is, dan kunnen we hierbij een applicateur naar voren schuiven.”

Structuur met 5 stappen

Om er zeker van te zijn dat alle stappen bij concepten worden doorlopen, gaat Tremco CPG gestructureerd te werk. Dit doen ze aan de hand van vijf opeenvolgende stappen. Dit proces is door Plangarant “Wkb proof” geauditeerd.

Concept voor verduurzamen vastgoed

Het meest recente concept van Tremco CPG Nederland is ‘Verduurzamen Bestaande Bouw’, speciaal ontwikkeld voor opdrachtgevers en uitvoerende partijen die zich bezighouden met onderhoud en renovatie van vastgoed. “Met het concept ‘Verduurzamen Bestaande Bouw’ ontzorgen wij beheerders, corporaties en vastgoedonderhoudsbedrijven tijdens (groot) onderhoud, woningverbetering, woningverduurzaming en renovatie’, legt Beukers uit. “We bieden complete oplossingen om ervoor te zorgen dat een gebouw duurzamer wordt. Denk daarbij aan gevelaansluitingen, interieur, brandveiligheid, balkon- en galerijvloeren en parkeerdekken. We richten ons dan ook vooral op woningbouwcoöperaties en vastgoedonderhoudsbedrijven. Zij kiezen vaak voor vertrouwde, standaardoplossingen. Dat is begrijpelijk, maar graag dragen wij onze kennis over. Daardoor spelen wij een meer adviserende rol – met een beter eindresultaat.”

Vier thema’s bij verduurzamen

Het concept ‘Verduurzamen Bestaande Bouw’ richt zich op (groot) onderhoud, woningverbetering, woningverduurzaming en renovatie. Dit gebeurt aan de hand van de volgende vier thema’s:

 De gebouwschil. “Hierbij gaat het om energetische verbetering, waarbij we streven naar CO2 reductie en het voorkomen van warmteverlies. We kijken naar het technische deel, streven een hoog comfortniveau na en het moet zo mogelijk onderhoudsvriendelijk zijn. Neem dat laatste: in het verleden werd vaak gekit met vijf jaar garantie, op onze compribanden geven we vijftien jaar garantie. Een langere onderhoudscyclus betekent trouwens ook minder overlast voor de bewoners.”

 Het interieur. “Bij mutaties en het onderhoud van het interieur spelen lijmen en kitten een hoofdrol. Er wordt namelijk veel verlijmd en afgedicht. Denk aan vensterbanken en plinten, maar ook badkamers, keuken en tegels. Hierbij is meestal een vastgoedonderhoudsbedrijf betrokken, maar wij zien dat dit vaak gepaard gaat met hoge faalkosten, zoals bij de kwaliteit van afkitten. Wij streven naar een doeltreffende manier van werken, waarbij applicateurs goed opgeleid zijn en niet terug hoeven te komen. Ofwel: first time fixed. Wij trainen deze eindgebruikers, waarbij ze de keuze voor onze producten maken. Voor de groothandel betekent dit dat ze voorraadhoudend zijn.”

 Functionele openbare ruimtes. “Dit is een apart concept, ook omdat het een direct sales markt is. Het gaat dan bijvoorbeeld om balkons, galerijen en parkeergarages waarbij onze diensten het verhaal compleet maken. Voor ons netwerk van applicateurs draait het om snelheid tijdens de uitvoering en veiligheid in gebruik. Dan kun je denken aan anti-slipvloeren.”

 Bouwkundige brandveiligheid. “Dit thema benoemen we apart. Uit afgenomen interviews bleek veel interesse in dit onderwerp. Oorzaken? Niet altijd werd de urgentie ervan ingezien en vaak blijft de regelgeving achter. Maar tegelijkertijd begint de zorgplicht en de ethiek te drukken, waardoor het één het ander raakt. Ook waren er woningbranden in het nieuws die voor negatieve publiciteit zorgden. En als beheerders of eigenaren van een gebouw onderzoek laten doen, dan weten ze dat ze er iets aan moeten gaan doen. We zien daar veel potentie, bijvoorbeeld in de gevel, maar ook bij zolders en bij gestapelde bouw. Daar springen we op in, ook door de combinatie van brandveiligheid en luchtdichting.”

In het concept ‘Verduurzamen Bestaande Bouw’ hebben we de inzichten en ervaringen van al onze eerdere concepten gecombineerd met de vraag vanuit de renovatiemarkt”, legt Beukers uit. “Achteraf was het momentum perfect, omdat de vraag naar renovatie zo’n anderhalf jaar geleden fors toenam. Hiermee boren we ook twee nieuwe doelgroepen aan: woningcoöperaties en vastgoedonderhoudsbedrijven. Ons concept slaat daar heel goed aan, omdat er een enorme opgave ligt bij de verduurzaming van woningen. Met onze kennis en kunde van veel disciplines zijn wij meer dan welkom. We ontzorgen met onze kennis, maar ook door achter ieder concept een applicateur aan te bieden. Personeel is en blijft namelijk een uitdaging.” 

Tremco CPG, Gorinchem, +31 (0)183 568 019 info@tremcocpg.com, www.tremcocpg.eu/nl-nl/

Bredere aandacht voor duurzaamheid

“Met dit concept dragen we bij aan het verduurzamen van bestaande bouw en tegelijkertijd werken we als bedrijf ook als een duurzame organisatie. Bijvoorbeeld met minder afval via het ReBus Retoursysteem en door worsten in plaats van kokers te gebruiken. De vraag naar duurzamere alternatieven? Die kun je als een kans zien, zowel op artikelniveau als op assortimentsniveau. Onze slimme bouwoplossingen moeten zorgen voor veiliger en milieuvriendelijker werken. Dat is drieledig: zowel voor de gebruiker, bij het eindresultaat (een duurzaam gebouw) en bij ons eigen bedrijf. Bij Tremco CPG noemen we dit: ‘Building a better world’.”


 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee