Stanley Tradelift_FMHT83550-1_A20

Tradelift: Stanley Material Handling maakt het makkelijker

“Hulp bieden aan de vakman op zichzelf werkt.” Om het werk van de professional gemakkelijker te maken heeft Stanley een nieuwe categorie geïntroduceerd: Material Handling. Daarmee kunnen elementen eenvoudiger en sneller behandeld, verplaatst, opgetild en genivelleerd worden. “Alles wat we bij Stanley ontwikkelen, begint bij de eindgebruiker.”

“De trend is dat klussen steeds sneller af moeten zijn en bovendien wordt het werk met minder mensen gedaan. Vaak zelfs door één professional”, zegt Brandmanager Tim Cornelis. “Stanley helpt ze om hun klus sneller, ergonomisch en makkelijker te maken.” Dit voorjaar werd als eerste product in deze nieuwe lijn de Stanley Fatmax TradeLift geïntroduceerd. Het hulpmiddel werd direct een succes, zowel bij de groothandel als bij de professionals. Dat laatste was zeker logisch. Het slimme product voorziet namelijk in de vraag naar een hulpmiddel om makkelijker en veiliger alleen te kunnen werken. Een extra paar handen dus, wie wil dat nu niet?

Alleen tillen of vasthouden is riskant

Volgens onderzoek van Stanley heeft bijna 40% van de vakmensen in het Verenigd Koninkrijk zichzelf weleens verwond tijdens het tillen of vasthouden van zware voorwerpen tijdens hun werk. Hun grootste frustratie? Ze hebben geen collega om te helpen bij het vasthouden of tillen van omvangrijke materialen en andere grote voorwerpen op locatie.

Innovatief en intuïtief

De innovatieve Stanley Fatmax TradeLift is ontworpen voor veilig en eenvoudig heffen, nivelleren, vasthouden en monteren van zware lasten tot 150 kg. Bij het hulpmiddel werden intuïtieve bedieningselementen, een ergonomisch ontwerp en een betrouwbare constructie gecombineerd. Uniek is dat de TradeLift een versterkte duwhendel heeft, die zowel met de voet als met de hand kan worden bediend. Zo kunnen gebruikers druk uitoefenen op de handgreep om zware lasten gemakkelijker te kunnen tillen. “Dat is veel lichter en eenvoudiger in vergelijking met een traditioneel trekkermechanisme”, legt Trade Marketing Manager Hilde Verbeek uit.

De TradeLift beschikt bovendien over een fijnafsteller waarmee de hefplaat fijn kan worden afgesteld bij het nivelleren van het werkstuk. Daarnaast heeft het een schuine rand aan de onderkant zodat het gereedschap onder lage objecten kan worden geschoven. Vier verzinkte schroefgaten garanderen veilige verankering, waarbij de grote basisplaat het risico op kantelen voorkomt. “Het gereedschap is duurzaam dankzij de afgesloten metalen plaatbehuizing die het beschermt tegen stof en vuil. Bovendien geeft de ergonomische softgrip handgreep extra grip, comfort en controle. Hij bevat ook een verzonken knop voor volledige ontgrendeling om te voorkomen dat de volledige ontgrendeling per ongeluk wordt geactiveerd.”

Een hulpmiddel als de TradeLift vermindert het risico op letsel en kan helpen om kostbare tijd te besparen. Bijkomende voordelen zijn kostenbesparing en minder vermoeiend werk.

Toepassingen zijn breed

De Stanley Fatmax TradeLift is de helpende hand bij de montage van keukens, vloeren, deuren en ramen. Ook bij timmerwerkzaamheden, het installeren van gipsplaten en bij alle andere bouwwerkzaamheden is de TradeLift een welkome extra hand – of het nu om apparaten, plaatmateriaal of meubels gaat. Verbeek: “Hiermee kun je in je eentje een raam nivelleren, zelfs tot op de millimeter. Vacuüm zuignappen voor tegels en glas? Die heb je niet meer nodig en zelfs deuren kun je hiermee eenvoudig verplaatsen en optillen. De TradeLift helpt een vakman om op een lichtere manier te kunnen werken.” 

Veelvoorkomende toepassingen van de Tradelift zijn:

  • Optillen van een deur voor het positioneren en bevestigen van de scharnieren
  • Optillen van kasten naar een waterpaslijn voor bevestiging
  • Vasthouden van gipsplaten boven de vloer tijdens het bevestigen
  • Optillen en vasthouden van schuiframen tijdens reparaties aan de gewichten

Ontwikkeling en testen

Bij Stanley zagen ze al langer kansen om zelfbedachte middelen professioneler en veiliger te maken. “Neem de kussentjes die bij het afhangen onder een deur werden gelegd. Of de Viking Arm. Stanley heeft bekeken hoe we dit soort praktijkoplossingen konden samenbrengen in een beter en veiliger product”, zegt Verbeek. Daarvoor ontwikkelde Stanley een sample dat verspreid werd onder eindgebruikers, met daarbij de vraag wat beter kon. Met die feedback werd het product aangepast – net zolang tot de eindgebruiker tevreden was. Dan pas hebben we de productie opgestart. Zonder die waardevolle feedback wisten we minder goed waar we echt op moesten letten. Samen ontdekten we de zwaktes en de sterktes van het nieuwe product.”

“Het is een kenmerk van de filosofie van Stanley om samen naar oplossingen te zoeken. De TradeLift is daar een heel mooi voorbeeld van: wat bestaat er al en hoe kunnen wij dat met onze expertise verbeteren? In de kern is het klemgereedschap waarbij wij kennis, andere technieken en slimmigheden hebben ingebracht. Bijvoorbeeld de techniek van de handklem, maar nu klem je op een andere manier. Niet door te trekken, maar door te duwen. Ook hebben we het product in de scanner geplaatst om te zien waar veel druk op werd gezet. Dat hebben we doorontwikkeld en verbeterd om zo ergonomisch en veilig mogelijk kracht te kunnen zetten. De insteek was om met zo min mogelijk kracht zoveel mogelijk te kunnen doen.”

Ondersteuning en distributie

Tijdens het onderzoek ontdekte Stanley steeds meer toepassingen waarvoor eindgebruikers de TradeLift gebruiken. Het toont aan hoeveel mogelijkheden er zijn om de frustraties van de eindgebruiker op te lossen met de TradeLift”, zegt Cornelis. “We denken mee met de vakman, dus uitbreidingen gaan er zeker komen. Bijvoorbeeld accessoires voor deze TradeLift en zeker ook andere slimme producten binnen de Material Handling-categorie en misschien ook wel met bestaande producten uit andere ranges van Stanley. Alles met insteek dat de vakman zijn werk makkelijker, ergonomischer, praktischer en sneller kan uitvoeren.”

Stanley Black&Decker Benelux, Mechelen (B), +32(0)15 47 37 65, stanley.marketing@sbdinc.com, www.stanleytools.nl

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee