BMN wordt lid van Ferney Group. Niet zo verrassend als je ziet hoe goed de bouwmaterialenhandelaar die ijzerwaren-inkoopcombinatie van binnenuit kent.

In de bouwgroothandel groeien de handel in bouwmaterialen, hout en plaatmateriaal en ijzerwaren en gereedschappen snel naar elkaar toe. Veris werd al lid van Transferro, Bouwmaat sloot zich aan bij Zevij-Necomij. En BMN Bouwmaterialenhandel wordt nu dus lid van Ferney en krijgt ook toegang tot de private labels Kelfort, Oxloc en Ironside.

Bij BMN Bouwmaterialenhandel kennen ze Ferney Group van binnenuit. Jan Boon, algemeen directeur van BMN Bouwmaterialen, was voorheen directeur van Isero IJzerwarengroep, het grootste lid van Ferney Group. En Max Nieboer, category manager van BMN, was in het verleden niet alleen private-label-manager bij Zevij-Necomij, maar ook commercieel manager van Ferney en daarna strategisch inkoper bij Isero IJzerwarengroep.

Volgens directeur Han Jenster is de aansluiting van BMN goed nieuws voor Ferney én voor BMN. Volgens hem is er binnen Ferney geen sprake van een discussie die elders oplaaide bij de aansluiting van een 'branchevreemd lid'.

Als je doordenkt, zou de combinatie van BMN en Ferney best wel eens leuke vormen aan kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan ijzerwarenshop-in-shops van Isero-dochter Gerritse in iedere BMN-vestiging. Long shot? BMN en Isero hebben in ieder geval al een link in de Ierse nationaliteit van hun beider moeders (CRH en Grafton).

Wil je alle - nationale en internationale - dwarsverbanden uit de bouwgroothandel kennen? Check dan onze [Business Update Bouwgroothandel].