CRH's BMN Bouwmaterialen sluit aan bij Ferney Group. Als volwaardig lid. Dat is de zoveelste stap in de convergentie die in de bouwgroothandel plaatsvindt.

BMN bouwmaterialenhandel is een dochter van CRH - zuster van Van Neerbos Bouwmarkten en CRH Bouwmaten - en zoekt voor de ijzerwaren en gereedschapen nu toenadering tot de ij/g-inkoopcombinatie Ferney Group uit Heerhugowaard. Niet zo verrassend als je weet welke connecties er al lagen tussen de bouwmaterialenhandel en de ijzerwarengroep.

Ferney-directeur Han Jenster: "Dat is goed nieuws voor Ferney én voor BMN." Dat BMN als bouwmaterialengigant een vreemde eend in de Ferney-bijt is, is volgens Jenster geen probleem. Dat BMN vestigingen door het hele land heeft en ieder Ferney-lid er zodoende wel eentje in zijn buurt tegenkomt, is evenmin een beletsel voor het lidmaatschap. "Het is in lijn met het beleid dat we bij Ferney vaststelden. We willen groeien." 

Het volledige lidmaatschap van BMN houdt overigens ook in dat de bouwmaterialenhandel de beschikking krijgt over de eigen merken van Ferney. Het gaat dan om Kelfort, Oxloc en Ironside.

BMN Bouwmaterialen zelf was niet bereikbaar voor commentaar: check hier de Ferney-connectie die BMN sowieso al had.

Vergelijkbare samenwerkingen zie je in Veris' lidmaatschap bij Transferro en Bouwmaat's aansluiting bij Zevij-Necomij. Ferney had eerder een samenwerking met Veris en een vrijage met Nicovij.

Al dit soort dwarsverbanden in de bouwgroothandel vind je overigens in de [Business Update Bouwgroothandel]. Wist je bijvoorbeeld dat Stiho via-via aandeelhouder is van Bouwmaat, lid is van Veris en via Giebels ook van Zevij-Necomij en de distributie van zijn ijzerwaren en gereedschappen overlaat aan Destil? Staat allemaal in de [Business Update].