Mendel Robbers, Strategy manager Schipper Bosch sprak de zaal tijdens [Bouwgroothandel Bijeen] toe over De Nieuwe Stad en wierp een bijzondere vraag op. “Moet je inspelen op de vraag van de klant of moet je hem daar bij helpen? 

Robbers: "Wij geloven in dat laatste. Voor de herontwikkeling van De Nieuwe Stad zijn we gaan dromen met ambtenaren en bewoners. Wat blijkt: als je stug door droomt, wordt je idee realiteit. Al onze wensen zitten in dit complex. Hoe je dat doet? Door te werken vanuit een visie en koers te houden, kun je andersom denken en klanten aantrekken. Wij brengen iets snel op de markt, testen het, verbeteren het en testen het weer. Net zo lang totdat het goed is. Met in het achterhoofd altijd de lange termijn en het uitgangspunt dat we dingen voor de eeuwigheid doen met economisch onafhankelijke systemen.” 

Op [Bouwgroothandel Bijeen] 2017 maakten 200 branchegenoten kennis met Schipper Bosch, Hibins Next StepToekomstprofielen voor de bouwgroothandelFabrikanten van de toekomstRoozen van Hoppes transitieInnovation Booster en Omdenken.