Hendrik Roozen, directeur projectontwikkeling Roozen van Hoppe en lid Raad van Bestuur van De Leyhoeve en Laurens van Rij spraken over de transitie van bouwgroothandel, naar exploitant van zorgvastgoed. 

Roozen nam de aanwezigen mee in de geschiedenis van zijn bedrijf en hoe zorgcentrum De Leyhoeve tot stand kwam. “De Leyhoeve ontstond uit een behoefte om een woonvoorziening te hebben voor mijn vader. Wat we vooral deden, is handelen op gevoel en kijken in de keuken van anderen. Met boerenverstand kom je daarnaast een heel eind.” Van Rij: “We bouwden twee proefappartementen waar mensen gratis mochten slapen in ruil voor feedback. Dat was heel waardevol alleen al om te ontdekken dat negen afstandsbedieningen te veel van het goede was. We boden 2800 klantkeuzes per appartement en bouwden er 200. Dat was nog nooit vertoond in Nederland. Het zorgde voor vertraging in de planning en voor extra marge en toegevoegde waarde.” 

Op [Bouwgroothandel Bijeen] 2017 maakten 200 branchegenoten kennis met Schipper BoschHibins Next StepToekomstprofielen voor de bouwgroothandelFabrikanten van de toekomstRoozen van Hoppes transitieInnovation Booster en Omdenken.