Tijdens een omdenksessie daagden Dave en Joop de aanwezigen bij [Bouwgroothandel Bijeen] 2017 uit om problemen in mogelijkheden te transformeren. Hoe verander je van denken in beperkingen naar denken in kansen en mogelijkheden? De kern? Denk niet ‘ja, maar’, maar in ‘ja, en’. “Als je in problemen denkt, kun je iets niet oplossen. Accepteer dat iets niet werkt en maak van je probleem een feit. Om te kunnen omdenken, moet je ja durven zeggen tegen een probleem. Dat voelt onnatuurlijk. Je moet ervoor uit je comfort zone komen en ‘out of the box’ denken.” De heren daagden de aanwezigen uit om vier cases om te denken. Dit zorgde voor hilariteit in de zaal en bleek lastiger dan gedacht. Hoe zorg je ervoor dat waarschuwingsborden niet gestolen worden en mensen betalen voor het downloaden van muziek? De aanwezigen weten het antwoord.

Van problemen kansen maken

Tijdens een omdenksessie daagden Dave en Joop de aanwezigen bij [Bouwgroothandel Bijeen] uit om problemen in mogelijkheden te transformeren. Hoe verander je van denken in beperkingen naar denken in kansen en mogelijkheden? De kern? Denk niet ‘ja, maar’, maar in ‘ja, en’. “Als je in problemen denkt, kun je iets niet oplossen. Accepteer dat iets niet werkt en maak van je probleem een feit. Om te kunnen omdenken, moet je ja durven zeggen tegen een probleem. Dat voelt onnatuurlijk. Je moet ervoor uit je comfort zone komen en ‘out of the box’ denken.” De heren daagden de aanwezigen uit om vier cases om te denken. Dit zorgde voor hilariteit in de zaal en bleek lastiger dan gedacht. Hoe zorg je ervoor dat waarschuwingsborden niet gestolen worden en mensen betalen voor het downloaden van muziek? De aanwezigen weten het antwoord.

Op [Bouwgroothandel Bijeen] 2017 maakten 200 branchegenoten kennis met Schipper BoschHibins Next StepToekomstprofielen voor de bouwgroothandelFabrikanten van de toekomstRoozen van Hoppes transitieInnovation Booster en Omdenken.