Wanneer Klingspor een nieuw product ontwikkelt, dan staat het voordeel voor de klant daarbij altijd centraal. Neem de vermoeiende belasting bij het snijproces. Om deze te verlichten, ontwikkelde de specialist in schuur- en slijptechnologie een nieuw soort diamantschijf. Hierdoor wordt de door­snij­tijd fors verkort.

Wanneer je weet dat het gemiddelde gewicht van een moderne benzineslijper tien tot elf kilogram is, dan weet je ook dat het werken hiermee uiterst vermoeiend is. Het gewicht is erg belastend voor de armen. Klingspor ging daarom op zoek naar een mogelijkheid om de gebruiker bij een zware klus te ontlasten.
De gedachte daarbij was om het snijproces te versnellen, waardoor het werk comfortabeler gemaakt wordt. Hierdoor heeft de gebruiker minder tijd nodig om het zware gereedschap vast te houden. Het doel bij de ontwikkeling van het nieuwe product was duidelijk: sneller doorslijpen in de hardste bouwmaterialen, zoals beton en constructiematerialen.

Sneller doorslijpen dankzij unieke eigenschappen
De oplossing werd gevonden door diamantschijven te ontwikkelen met segmenten die de wrijving verminderen. Hiervoor is het turbo-segment in het gereedschap verwerkt. Dankzij deze eigenschappen kan gewapend beton sneller doorgeslepen worden. Omdat het bij de constructie-industrialisatie materiaal
in een grote verscheidenheid aan trek- en druksterktes gebruikt wordt, is bij de ontwikkeling ook rekening gehouden dat de diamantschijf voor alle gangbare standaardklussen even goed geschikt moet zijn. Het resultaat? Sneller doorslijpen, waardoor de bewerkingstijd ingekort wordt en de belasting op de armen tot een minimum gereduceerd wordt.
Deze unieke eigenschappen zijn verwerkt in de diamantschijf
DT 350 BT. Net als alle andere Klingspor diamantschijven wordt dit product geproduceerd in de fabriek van Lviv in Oekraïne. De producten die hier ontwikkeld worden, voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Klingspor controleert alle diamantschijven afzonderlijk, dus ook van de DT 350 BT. Hierdoor voldoen alle diamantschijven aan de wettelijke minimumeisen en de strenge normen van de (oSa) Organisatie voor de Veiligheid van Schuurmiddelen.

Eigenschappen van de diamantschijf DT 350 BT
•    Een goede prijs-/kwaliteitverhouding
•    Voor het bewerken van beton en constructiematerialen
•    Snel doorslijpen met weinig trillingen
•    Optimale levensduur

Productkwaliteit
Klingspor producten voldoen aan de hoogste normen wat betreft oppervlaktekwaliteit, levensduur en materiaalafvoer. Alles gebeurt in huis: onderzoek, ontwikkeling, productie, advies en service. Op die manier staat Klingspor garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten die ontwikkelt en getest worden volgens strikte veiligheidsnormen. 

Klingspor in cijfers
Klingspor zet al meer dan 125 jaar de wereldwijde standaard in schuur- en slijptechnologie. Het van oorsprong Duitse bedrijf produceert meer dan 50.000 artikelen zoals gecoate schuurmiddelen, doorslijp- en afbraamschijven, lamellenschijven, schuurwielen en diamantgereedschappen. Alle producten zijn ontworpen voor een breed scala aan verschillende toepassingen. Verspreid over de hele wereld, heeft Klingspor 36 productie- en distributielocaties, waarbij 2.800 mensen werken. Het wereldwijde ondersteunings- en adviesteam bestaat uit meer dan 460 vertegenwoordigers, ingenieurs en hoogopgeleide technici. Door deze kennis en flexibiliteit kan het bedrijf aan de eisen van elke regionale markt voldoen.