De negen producten uit het illbruck lijmen en kitten Basis-assortiment klaren 95% van alle lijm- en kitklussen. Dat Basis-assortiment biedt altijd een oplossing voor de eindgebruiker, gecombineerd met lagere voorraad en goede productkennis van de dealer. Gebaseerd op jarenlange ervaring en een mix van specials en alleskunners.

“Als eindgebruikers in de handel op zoek moeten naar de juiste lijm of kit, komen ze voor een wand van 4 of 6 meter te staan. De eindgebruiker weet dan vaak niet wat hij moet kiezen en het personeel kan hem meestal ook niet helpen.” Dat concludeerde Gert-Jan Beukers – Sales Manager van tremco illbruck – uit een inventarisatie onder eindgebruikers.

9 producten voor 95% van klussen

Dat moet anders kunnen, dachten ze bij tremco illbruck. Het bedrijf heeft een grote reputatie op gebied van luchtdicht bouwen en brandwerende afdichtingen, maar ook al jaren ervaring met lijmen en kitten. Beukers: “Op basis van onze ervaring en ons bestaande portfolio hebben we een Basis-assortiment van negen producten samengesteld waarmee je 95% van alle klussen kunt klaren.” Dat pakket maakt de keuze gemakkelijk, voorkomt dat eindgebruikers allerlei producten van diverse merken in de bus moeten hebben, vermindert faalkosten door verkeerde toepassing en maakt het dealers gemakkelijk. Zij hoeven namelijk minder voorraad aan te leggen en kunnen met de kennis van negen producten hun klanten vrijwel overal mee op weg helpen.

Náást A-merken

“Daarnaast kunnen ze natuurlijk rekenen op de ondersteuning die ze van ons gewend zijn”, zegt Beukers. “Denk aan technisch advies, praktijkgerichte toolboxen, interne trainingen, demo’s en projectbegeleiding.” tremco illbruck positioneert zich naast de bekende merken. “Wij snappen heel goed dat een handelaar een goed roterend assortiment van de bekende merken niet zomaar aan de kant schuift. Maar ons pakket is een goede aanvulling als A-merk. Helder en overzichtelijk en met onze merknaam een goed alternatief voor allerlei andere merken.”

Specials en alleskunners

Het totaalassortiment lijmen en kitten van tremco illbruck bestaat uit vijf hoofdgroepen en bevat een aantal specials en een paar alleskunners. Lijmen zijn er in Polyurethaan- en Hybride-varianten. Er zijn siliconenkitten voor sanitair, Shell Tixophalte; een reparatie lijmkit voor dakbedekking en acrylaatvarianten. Beukers: “Die vijf soorten zorgen dat de eindgebruiker nooit misgrijpt en dat er voor elk probleem een oplossing is zonder concessies te doen aan de kwaliteit.” Als voorbeeld noemt hij FA201 Siliconen Sanitairkit die standaard een Isega-keurmerk draagt voor toepassing in de foodindustrie. De kit is competitief qua prijs waardoor je die extra ‘spec’ er eigenlijk gratis bijkrijgt. Over kwaliteit gesproken.

Gebruiksgemak

Andere hardlopers zijn de gecertificeerde PU700 Steen- en Houtlijm voor dragende constructies en de PU010 Isolatielijm voor het monteren van buitengevelisolatie en kantplanken. “Specials die zich onderscheiden door kwaliteit en toepassingsmogelijkheden, die we aanvullen met commodities als hybride lijmkitten.” Toch is ook de SP350 High Tack Lijmkit van tremco illbruck makkelijker te verwerken dan soortgenoten op de markt, claimt Beukers.

Eerlijk en overzichtelijk

Een ander voorbeeld van gebruiksvoordeel is de PU700 Steen- en Houtlijm die in de houtskeletbouw nagelwerk drastisch vermindert. “Dat werkt vele malen sneller en bespaart veel nagels”, zegt Beukers. “Heel belangrijk in een markt die schreeuwt om prefab. Bij gebrek aan handjes wil je daar snel en efficiënt meters maken. Daar helpen wij bij.”

Op dezelfde manier speelt het concept in op de behoefte van afbouwers. “Die willen geen hocuspocus, maar gewoon een lijmkit die de klus klaart. Bij ons vinden ze die snel. Wij hebben geen vier varianten van hetzelfde product onder verschillende namen en voor verschillende prijzen, wij benaderen de markt juist van onderaf, op een normale, platte manier. Eerlijk en overzichtelijk.”