Terwijl collega-organisaties als PontMeyer, Jongeneel, DSG, BMN, Sakol en Bouwmaat hun ijzerwaren en gereedschappen inkopen bij Zevij-Necomij of Ferney, doet 4Plus dat op eigen houtje. Toch is er een duidelijke link met Zevij-Necomij.

BMN en TABS (Jongeneel en PontMeyer) kopen die productgroepen via Ferney, Bouwmaat doet dat via Zevij-Necomij en Stiho, Bouwcenter en Sakol deden dat eerst bij Transferro en nu dus ook bij Zevij-Necomij. Maar 4Plus doet het zelf. “Wij dachten dat niet nodig te hebben”, lacht 4Plus-directeur Kees Machielse. “We zijn ooit lid geweest van Ferney, maar Mark van den Broek (ex-Destil) en ik (o.a. ex-GB) kennen de weg zelf heel goed. En qua voorraad en magazijn zijn we zelf goed uitgerust. Bouwmaterialen, tegels en ijzerwaren doen we vanuit ons magazijn in Born. En dan hebben we onze importkanalen en onze opslag in de haven Moerdijk van waaruit we de houthandel toeleveren.”

Alles van leden uitlezen

Op het gebied van digitale berichtenuitwisseling heeft 4Plus wél weer een link met inkoopcombinatie Zevij-Necomij. Zij zijn eigenaar van softwarebedrijf D-Soft dat een universeel berichtenplatform beheert. “Door daarop mee te liften maken we het voor leveranciers en fabrikanten makkelijker om in te stappen. Daarmee helpen we de hele sector om kosten te besparen.”

Dankzij scan & herken-software verwerkt 4Plus nu gemakkelijk alle inkoop-facturen. “Dat loopt als een zonnetje”, zegt Machielse. “We kunnen alles uitlezen, tot op regelniveau van iedere factuur. En dat geeft een heel fijnmazig inzicht, voor ons in de totale groep, maar straks ook voor onze bedrijven ten opzichte van het geheel. En door de flexibiliteit – nogmaals – kunnen we alles inlezen en ook alles exporteren. In elk formaat dat een willekeurig bedrijf van ons vraagt.”

Dit is een fragment uit een uitgebreid interview met 4Plus-directeur Kees Machielse. Lees dat volledige interview hier.

Meer context?

Check hoe de bouwmaterialenhandel en de houthandel zich intussen ingenesteld hebben in ijzerwaren en gereedschappen.

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].