Terwijl het aantal Formido’s afneemt, groeit het aantal franchisenemers binnen Praxis. Dat is dan ook de reden dat Formido-directeur Frits Voorhout per 1 februari al een nieuwe rol krijgt: Directeur Franchise Praxis.

Toen Maxeda in 2017 aankondigde de Formido-formule te staken, waren er nog 84 Formido- winkels. Intussen werden er onder Voorhouts leiding veel winkels omgebouwd naar Praxis en zijn er begin 2019 nog maar 30 Formido's. Maxeda verwacht dat er rond de zomer van 2019 nog slechts enkele Formido winkels open zullen zijn en dat de Formido werkzaamheden beduidend af gaan nemen in 2019.

Dus vroegen ze Voorhout als Directeur Franchise Praxis. In deze nieuwe functie is Voorhout verantwoordelijk voor de relatie met de franchisenemers en het contractbeheer en rapporteert hij aan Praxis’ algemeen directeur Joost de Beijer. Daarnaast zal Voorhout samen met De Beijer primair zorgen dat de Formido-integratie zorgvuldig wordt afgerond, meldt Maxeda in een intern bericht met nadruk.

Gezien Voorhouts brede operationele retail-ervaring heeft Maxeda hem tevens gevraagd mee te denken over cost-efficiency en mogelijke operationele efficiëntie Maxeda-breed.

Pikant: Voorhout werkte bij Interamma op Operations voor hij bij Maxeda de Formido-conversie ging leiden.