Maatwerk en montage zijn belangrijke pijlers van het onderscheid van Hubo en Multimate. Daar horen goede monteurs bij. En omdat die amper te vinden zijn, gaan de DGN-formules ze zelf opleiden

Hubo profileert zich met service en kennis. En daar horen goede vaklieden bij. Helaas zijn die steeds moeilijker te vinden, dus besloot DGN retail, franchisegever van doe-het-zelf formules Hubo en Multimate, in januari 2021 zelf te starten met een officiële mbo-opleiding tot allround Hubo monteur.

MBO3 op basis van Hubo-DNA

De mbo3-opleiding is een opleiding van 2 jaar en volledig ingericht op basis van het Hubo DNA. Naast het startmoment in januari 2021 kan er ook ingeschreven worden voor de start van de tweede leergang in september 2021. De opleiding is toegankelijk voor iedereen, van schoolverlaters, Hubo medewerkers tot zijinstromers etc. De opleiding richt zich met name op montage, maar ook commercie en communicatievaardigheden komen aan bod. Alles om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. De opleiding is daardoor ook interessant voor verkopers van maatwerkproducten, zij verkrijgen zo meer kennis over montage en dit draagt bij aan een volledig en goed geïnformeerd gesprek met de klant.

DGN werkte samen met opleidingsorganisatie Essenzo Business School om de opleiding vorm te geven en te laten voldoen aan de voorwaarden voor een officiële opleiding met geaccrediteerd diploma.

Win-win-win

Angela van Dongen, Formulemanager Hubo, over de opleiding “We zijn ontzettend trots op de opleiding die wij in samenwerking met Essenzo Business School hebben opgezet. Hoe mooi is het dan als je enthousiaste en gepassioneerde mensen op kunt leiden en die servicegerichtheid en kennis mee kunt geven. We wilden niet zomaar een training aanbieden, maar echt een officiële opleiding aanbieden mét diploma. Dit is niet alleen goed voor ons en onze Hubo ondernemers, maar ook voor de leerling zelf. Win-win-win dus!”

In MIX 2020-8 geeft Hubo-formulemanager Angela van Dongen meer achtergronden bij deze specifieke monteurs-opleiding. 

Monteurs passen helemaal in de trend naar Do-It-For-Me waar MIX vaker over schreef. Doe-Het-Zelf, wordt Doe-Het-Samen of Doe-Het-Voor-Mij. Check hier MIX-berichten over Do-It-For-Me.