Voor bijverwarming en permanent verwarmen: Eurom helpt om een huis gasloos te kunnen verwarmen. Met slimme innovaties zorgt de klimaatspecialist ervoor dat een huis comfortabel, efficiënt elektrisch verwarmd kan worden. Of het nu gaat om bijverwarmen of permanent verwarmen, voor iedere ruimte heeft Eurom een passende en slimme oplossing, waarbij je ook nog eens kunt besparen op energiekosten.

“Verwarmen vraagt om een nieuwe aanpak. Onze elektrische verwarmingsoplossingen ondersteunen bij de transitie naar gasloos verwarmen”, zegt Wycher Bakker van Eurom. Hij ziet dat de vraag naar elektrisch verwarmen de laatste maanden explosief toeneemt, zelfs tijdens de zomermaanden. Als redenen voert hij aan dat deze toegenomen vraag samenhangt met de gestegen gastarieven en meer milieubewustzijn. Hierdoor wordt de cv-ketel minder gebruikt en stijgt het gebruik van elektriciteit van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Om elektrisch te verwarmen heb je verschillende mogelijkheden. Volgens Bakker moet je daarbij af van de gedachte dat het in de hele woning warm moet zijn. “Door verschillende verwarmingstechnieken te combineren, realiseer je een optimale verwarming voor iedere ruimte. Heb je bijvoorbeeld een ruimte waar je leeft en waar bewogen wordt? Dan is het gebruik van een elektrische convectorkachel een logische keuze.” Permanente convector­kachels van Eurom zijn convectoren die speciaal voor langdurig gebruik ontwikkeld zijn en waarbij je de keuze hebt voor meerdere standen. Bakker: “Is de gewenste temperatuur bereikt, dan wordt deze vastgehouden. Een groot verschil met kachels die steeds aan en uit gaan, waarbij ze het maximum van het vermogen aanspreken.”

Alutherm convectorkachels

De convectorkachels van de Alutherm-serie zijn de hardlopers van Eurom. Deze zijn heel geschikt om als een permanente elektrische kachel te gebruiken. De kachel zorgt daarbij voor een constante temperatuur in een ruimte. Dankzij het X-vormige verwarmingselement hebben de kachels extra rendement en kunnen ze een behoorlijk grote ruimte verwarmen. De nieuwste modellen convectorkachels is de Alutherm Baseboard, deze serie is verkrijgbaar in zes varianten: in drie verschillende capaciteiten in zowel zwart als wit. Daarmee is voor vrijwel iedere ruimte een passende capaciteit te vinden.

  • Robuuste en hoogwaardige afwerking, dat tegelijkertijd stijlvol is
  • Bediening met of zonder WiFi of met een weektimer
  • Te combineren met de slimme Eurom thermostaat
  • Vrijstaand of op te hangen aan de muur
  • Laag model, dus minder opvallend

De Safe-T-Convect 2400 is ook een nieuw model met een hoge capaciteit en een duurzame ecomodus. In een kleinere ruimte volstaat een lage stand, in een grote ruimte kun je het vermogen van maximaal 2.400 Watt benutten. Zet je de heater in de turbostand, dan draait een radiatorventilator mee waardoor de ruimte sneller opwarmt.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is ideaal voor plek in huis waar je langer verblijft, zoals een werkplek, voor de televisie of bij een eettafel. Infraroodpanelen die er bovendien strak uitzien passen in ieder interieur. Om in te spelen op de toegenomen vraag heeft Eurom het aanbod van infrarood panelen in de afgelopen periode fors uitgebreid. Daarbij hebben de panelen een verbeterd ophang­systeem gekregen, waardoor de panelen zowel aan het plafond als aan een wand bevestigd kunnen worden. Dat kan bovendien zowel horizontaal als verticaal én hoog aan een wand, waardoor plaatsing onder de vensterbank niet meer noodzakelijk is. ”We bieden meer toepassingen en meer designs, waarbij de vraag naar slimme bediening bij permanente kachels en toeneemt. Dat geldt overigens ook voor in badkamers”, licht Bakker toe.

Permanent elektrisch verwarmen

Eurom is altijd op zoek naar verbeteringen voor hun producten. Daarbij ontwikkelen ze slimme toepassingen, zoals een slimme thermostaat die met een app te bedienen is. Bakker legt uit: “Iedere elektrische kachel heeft als probleem dat er een sensor in de kachel zit. Daardoor is de temperatuur niet altijd goed te regelen. Je meet de temperatuur immers bij de warmtebron, daar is het altijd warmer. We hebben nu een WiFi-thermostaat met een sensor gekoppeld aan de kachel. Hierdoor meet je de temperatuur op een andere plek waar de kachel is, net als bij een cv.”

Bakker vervolgt: “Eigenlijk is de cirkel rond nu we permanent elektrisch verwarmen met dit product erbij aan kunnen bieden. Je kunt er namelijk meerdere elektrische kachels met verschillende verwarmtechnieken op aansluiten. Bijvoorbeeld een convector­kachel om de ruimte op 16 graden te houden en de plek of plekken waar je gaat zitten met een infraroodpaneel op 20 graden. Zo ben je energiezuinig bezig zonder in te leveren op comfort. Valt de wifi een keer weg? Dan gaat de kachel na tien minuten over op de thermostaatsensor en krijg je een melding in je app. Wel zo veilig, omdat je dan geen kans op oververhitting hebt. En wil je geen slimme thermostaat of met WiFi-bediening? Dan kun je deze ook nog steeds bedienen met de afstandsbediening.” 

“Met elektrische verwarming heb je zelf de mogelijkheid om het behaaglijk in huis te maken, zonder hulp van een installateur.”

Eurom, Genemuiden, (+31) 038 385 43 21, www.eurom.nl, info@eurom.nl