​Kärcher, PPG, JeWeRET en Cotap hebben woensdag 16 maart een Gouden Spijker gewonnen. Deze awards worden traditiegetrouw tijdens de MIX Nationale DHZ Sessie uitgereikt. In drie verschillende categorieën wordt vanuit de branche de favoriete leverancier van de Nederlandse DHZ-retailers gekozen.

Net zoals de afgelopen jaren zijn de winnaars dit jaar door een branchebrede vakjury gekozen. “We hebben er dit jaar voor gekozen om de jury leveranciers en fabrikanten te laten beoordelen, in plaats van cases. De jury was breed samengesteld, zodat we een afgewogen oordeel krijgen”, aldus uitgever Marc Nelissen van MIX, die de Gouden Spijkers uitreikte.

De Gouden Spijkers worden in drie categorieën toegekend: de meest innovatieve leverancier, de meest leverbetrouwbare leverancier en de leverancier met de beste aftersales.

Het kiezen van de winnaar van de Gouden Spijker voor de meest innovatieve leverancier, leverde meteen een uitdaging op voor de jury. “Sterker nog: in deze nek-aan-nekrace was de jury dermate onder de indruk van twee bedrijven dat besloten is om twee winnaars aan te wijzen: Kärcher en PPG”, zei Nelissen. Beide winnaars toonden zich vereerd met de erkenning vanuit de retail.

JeWeRET werd uitgeroepen tot meest leverbetrouwbare leverancier. “Een blijk van waardering waar we bijzonder blij mee zijn. We doen het samen met de retail, we zijn van elkaar afhankelijk. Dan is het fijn om te merken dat je inzet wordt gewaardeerd”, aldus Martin Delsen die namens JeWeRET de award in ontvangst nam. Cotap kreeg de Gouden Spijkers voor de leverancier met de beste aftersales.

Tijdens de Nationale DHZ Sessie werd ook de ‘Cover van het jaar’ bekend gemaakt. Lezers van MIX kozen de cover van Bahco als beste van 2015.

Lees meer over MIX’ Nationale DHZ Sessie 2016 in de eerstvolgende editie van MIX.