De woonbranche startte 2016 goed. Met een omzetgroei in het eerste kwartaal wordt een vervolg gegeven aan groei die halverwege 2014 al inzette.

De groei in het eerste kwartaal bedroeg 8,6%, aldus de laatste cijfers van de INretail Woonwinkelmonitor. Het eerste kwartaal van 2016 kende een fragiele start. In de maand januari noteerde de woonbranche een omzetplus die nét boven de nullijn eindigde. Met name meubel- en keukenspeciaalzaken hadden het lastig die maand. Deze magere start werd in de maanden februari en maart ruimschoots goedgemaakt, waardoor het eerste kwartaal in de groene cijfers is afgesloten.

Alle segmenten in de plus
Met name de Woningtextielzaken hebben in het eerste kwartaal van 2016 een mooie omzetplus genoteerd (15%). In het eerste kwartaal van 2015 was deze groei, in vergelijking met de andere segmenten, nog summier. Ook bij Gemengde- en Slaapspeciaalzaken groeide de omzet met mooie percentages ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (12,3% en 14,2%). In vergelijking met de andere segmenten loopt de positieve omzetontwikkeling bij Keukenspeciaalzaken dit kwartaal iets achter. Maar gezien het feit dat dit segment het eerste kwartaal van vorig jaar een plus van 17% noteerde, presteert dit segment dit kwartaal met 4,9% groei nog steeds uitstekend.