Met de opening van de flagshipstore in Amsterdam zijn er nu drie Karwei-winkels in de nieuwe stijl ingericht. Het concept wordt verder uitgetest maar laat al goede resultaten zien. Directeur Machiel van der Sluis hoopt in 2021 alle winkels omgebouwd hebben.

De uiterlijke transformatie van het totale Karwei-winkelbestand zal dus nog even duren. Onderhuids gebeurt er al heel veel. Marketing- en  Communicatiemanager Miedema: “Hoewel we pas drie winkels in de nieuwe stijl hebben, lopen we qua communicatie al anderhalf jaar vooruit. En in de praktijk voeren veel ‘standaard’ Karwei-winkels al grotendeels het assortiment van het Q-concept.” Van der Sluis: “Onze winkel in Uden hebben we eerst leeggehaald en toen opnieuw ingeladen met het juiste assortiment. 30% van het oude assortiment zie je daar niet meer terug. De winkels in Goirle en Amsterdam waren nieuwbouw en konden dus ook blanco ingeladen worden. Maar het aanbod van bestaande winkels kun je niet van de ene op de andere dag zo grondig veranderen. Dat doen we stap voor stap. We manipuleren het assortiment zorgvuldig en hebben bepaalde assortimenten alvast dichtgezet. Zo snoeien we het dode hout eruit. Tegelijkertijd brengen we binnenkort het nieuwe assortiment sanitair uit de nieuwe stijl-winkels naar de andere Karwei-winkels.”

In MIX 2017-4 publiceert MIX een uitgebreid interview met Machiel van der Sluis en Laurens Miedema over de implementatie van het nieuwe Karwei-concept.

De eerste Karwei in het nieuwe concept staat in Uden, de tweede nieuwe Karwei staat in Goirle.

Intergamma trekt de formules van Gamma en Karwei bewust uit elkaar. Binnenkort opent Gamma in Bergen op Zoom de eerste Gamma-winkel in nieuwe stijl.