Bij de opening van de vierde Om de Hoek, maakt Praxis duidelijk dat ze grootse plannen heeft met dit compact-concept. Dit jaar volgen er nog vier en binnen drie jaar willen ze er twintig hebben.

Praxis-directeur Joost de Beijer sprak zich uit aan de vooravond van de opening van de vierde Praxis Om de Hoek, de tweede in Amsterdam.

“De stadswinkels blijken perfect te voldoen aan de wensen van de klant. We zijn druk bezig met uitrolplannen om ons voornemen te realiseren voor het einde van het jaar het aantal stadswinkels te verdubbelen”, vervolgt de Beijer. “We merken dat onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. We zien daarom kansen om, naast deze nieuwe winkel in Amsterdam, dit op nog meer locaties te gaan uitrollen, zodat voor het einde van het jaar de teller op acht staat. We denken onder andere ook aan stadswinkels in steden als Utrecht en Nijmegen en een tweede stadswinkel in Rotterdam.” De Beijer onderstreept de verdere ambitie: “Ons doel is binnen drie jaar 20 stadswinkels te hebben gerealiseerd in de 15 grootste steden.”