Op 13 maart 2018 opent Praxis haar vijfde stadswinkel op de Woenselse Markt 11 in Eindhoven. De dag erna op woensdag 14 maart wordt de zesde stadswinkel geopend in Rotterdam op het Eudokiaplein 3.

Opvalled is de nieuwe naam van het compacte format: Praxis City in plaats van 'Praxis Om de Hoek'. Die naamswijziging benadrukt volgens Praxis-moeder Maxeda de ambitie om de komende jaren de stadswinkels strategisch te positioneren. Zoals al eerder aangekondigd volgen er meer stadswinkels, o.a. in Utrecht op de Biltstraat en in Nijmegen op de Bisschop Hamerstraat.

Nieuwe naam geeft ambitie weer

“De stadswinkel Praxis Om de Hoek is zeer succesvol en met een verdere uitrol komen we op 8 stadswinkels voor de zomer. Door deze groei ziet Praxis ook kansen om het winkelconcept nadrukkelijker te positioneren als doe-het-zelf-concept voor in de stad. Daarom is gekozen om voor de winkels de naam te veranderen in Praxis City, zodat we nog duidelijker de stadswinkel in het concept benadrukken”, aldus algemeen firecteur Joost de Beijer. “Deze naam is praktisch en strategisch ook gekozen zodat het goed past in ons Benelux winkelportfolio, naast Brico City in België.”

Praxis voor de makers in de stad

Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. “Ondanks dat Praxis al meerdere bouwmarkten heeft in Eindhoven en Rotterdam zien we ruimte voor een stadswinkel in Eindhoven en een tweede stadswinkel in Rotterdam”, vervolgt De Beijer. Stadswinkels van Praxis voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte zullen deze winkels relatief klein zijn (beiden ± 350 m²) met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt.

Mix van specifiek assortiment en goede service

Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor de doe-het-zelf keten deze formule in het leven heeft geroepen. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis City een uitkomst. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis winkel of natuurlijk online via www.praxis.nl.

Actief personeel, maakplaats en 'longtail' online

Het personeel is actief aanwezig om de klanten te helpen en te adviseren. Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis City verschillende services zoals verfmengen, sleutels maken en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Er zijn gemiddeld rond de 7.000 producten direct verkrijgbaar en 60.000 meer via online praxis.nl.