Vandaag opende Flinders officieel haar Decorette-shop-in-shop in de woowninkel in Zaandam.

Oprichter Geert-Jan Smits: "We hebben het een jaar lang zelf geprobeerd, maar maatwerk in raamdecoratie en woninginrichting is toch écht een vak apart. En Decorette biedt ons nu dat vakmanschap dat we zelf toch niet helemaal van de grond kregen."

Flinders combineert de verkoop van meubelen en woonaccessoires al 10 jaar online én offline (in Zaandam, Gent en Groningen). Een jaar geleden begonnen ze zelf met raamdecoratie en wandbekleding. Maar die producten zijn eigenlijk altijd halffabrikaten en vergen advies, inmeetservice en vaak ook montage, vertelt Decorette formulemanager Angela van Dongen. "En als je dan niet alle ins en outs kent, en niet helemaal zeker van je zaak bent, voelen klanten dat precies en merk je dat aan je verkoop. Vanuit Decorette ondersteunen wij ondernemers met het juiste assortiment, de juiste tools, marketing en vakmanschap."

Flinders en Decorette hebben hoge verwachtingen van de samenwerking. Voordat de Decorette officieel open was, werden er zelfs al orders geschreven. Een bank bij een inmeetopdracht aan huis en een complete interieurstyling bij de aanschaf van een bank. Daaruit blijkt meteen al het potentiele van de wisselwerking tussen meubelen en interieurstyling.

In MIX 2020-1 lees je meer over Decorette bij Flinders in Zaandam.