Voor het eerst in zeven jaar verwelkomt Intergamma een nieuwe franchisenemer. Multimate Eindhoven gaat begin 2021 open als Gamma.

Maarten Scheffers en Derk Bos sluiten zich met hun bouwmarkt in Eindhoven aan bij Intergamma en toveren de Multimate het komend half jaar om in een Gamma.

Beetje Champions League

“Spannend”, vindt Maarten Scheffers. “Het is toch een beetje alsof je in de Champions League gaat spelen.” Hun winkel van 3.000 meter staat in een dichtbevolkt gebied in Eindhoven en heeft ook nog eens alle concurrentie om de hoek. Dus zinden ze al anderhalf jaar op de juiste keuze voor de toekomst van hun winkel. Die was al eens Plusklus, Handy, Obi en nu dus Multimate. Ook een ombouw naar een Hubo XL was een serieuze overweging. “Aan de andere kant”, zegt Scheffers, “Met Hubo zouden we heel veel moeten groeien in maatwerk en daar deden we al heel veel in. Nóg meer uit die markt halen, zou wel eens pittig kunnen worden.”

Meer behoefte aan traffic dan aan maatwerk

“Lokaal ondernemerschap is in onze stadse en competitieve omgeving minder van belang. We hebben eigenlijk behoefte aan meer traffic”, voegt Derk Bos daar aan toe. Gamma stond daarbij hoog op het lijstje van de beide ondernemers. “Het assortiment, de naamsbekendheid en het prijsbewustzijn rondom Gamma staat ons aan.”

Open armen bij Intergamma

Er zijn reeds twee Gamma’s in Eindhoven, ééntje op de Kanaaldijk en één op Ekkersrijt – eigenlijk Son en Breugel – maar vanuit hun verzorgingsgebied is de winkel van Scheffers en Bos de eerste die je tegenkomt. Dus wilde Intergamma de winkel ook wel aan haar netwerk toevoegen en de beide heren verwelkomen als franchisenemer.

Zie een uitgebreid artikel over de keuze van Multimate Eindhoven voor Gamma.