Kwantum en Leenbakker gaan achter de schermen nauw samen werken.

Beide interieurketens gaan samen verder onder een overkoepelend directieteam. De twee formules blijven wel zelfstandig bestaan, aldus RetailDetail.

Er bestonden al historische banden tussen de twee formules en sinds 2017 zijn ze in handen van dezelfde moeder: investeerdersgroep Gilde. De ketens gaan nu dus ook operationeel samenwerken en komen onder dezelfde overkoepelende directie te werken.

Gescheiden posities Leen Bakker en Kwantum

Aan het hoofd van het nieuwe directieteam komt Debbie Klein, die sinds 2018 al de CEO is van van Leen Bakker. De topman van Kwantum wordt in de nieuwe opstelling directeur strategie. Ook de overige managementsposities worden ingevuld door medewerkers van een van de twee ketens. Richting consument blijven Leen Bakker en Kwantum zich wel apart positioneren, waarbij Leen Bakker vooral decoratie en meubelen aanbiedt, terwijl Kwantum zich specialiseert in raambekleding en vloeren.

Concurrenten van Karwei

Beide ketens opereren in het speelveld waar Karwei zich ook op begeeft in de nieuwe Karwei-positionering. Mariëlle van Rooswinkel zei tijdens de Nima Marketing Days netjes dat "Kwantum Karwei goed in de gaten houdt". Volgens haar is het unieke van Karwei dat de keten het traject van klussen en interieur van A tot en met Z kan invullen. terwijl Kwantum zich vooral op interrieur richt en minder op klussen.

Kwantum heeft 110 winkels en meer dan 2000 medewerkers, Leen Bakker is goed voor 165 woonwarenhuizen en 2500 werknemers.