Maxeda DIY Group, moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis, Brico en BricoPlanit, is sinds 1 september actief in de Europese markt via diverse marketplaces. Newcraft helpt Maxeda met het versnellen van hun internationale groei door de activiteiten op marketplaces als Amazon en ManoMano te managen. "Maxeda en Newcraft investeren samen in de toekomst en succesvolle exploitatie van deze platformen", aldus een persbericht van Newcraft.

Uitbreiden naar nieuwe kanalen en landen

Maxeda biedt al enige tijd producten aan via internationale marketplaces, maar wil versnellen en uitbreiden naar nieuwe landen en kanalen en koos Newcraft om hierbij te ondersteunen. De opgebouwde expertise van Newcraft rondom succesvolle platformen zoals bol.com en Amazon wordt ingezet om omzetgroei via dit kanaal te realiseren. Een team marketplace-specialisten werkt hiervoor intensief samen met Maxeda.

Direct resultaat

Harmen Lewin, Director Digital bij Maxeda DIY Group: “Over de hele wereld winkelen consumenten steeds meer op marketplaces, daardoor is het een ideaal platform om internationaal te groeien en via dit kanaal nieuwe klanten te bereiken. De expertise van Newcraft stelt ons in staat om razendsnel op te schalen en direct resultaat te behalen.” Martijn Haanappel, oprichter Newcraft is trots dat Maxeda dit aan Newcraft toevertrouwt en werkt er graag aan mee om dit project tot een groot succes te maken.

Voor zover MIX weet, is Maxeda-dochter Praxis de enige Nederlandse DHZ-retailer die actief is op Marketplaces. Bouwgroothandel Destil is bijvorbeeld weel actief op Bol.com, soms onder de naar Quofi. Ook weten we dat Intergamma's omichannel-directeur Anouk Beeren vanuit haar vorige job bij Bidfood (DeliXL) veel ervaring heeft met de transitie van die horeca-groothandel naar een marketplace.