Aquaplan biedt kwalitatieve producten voor het verbeteren en beschermen van huis en tuin. Vochtproblemen, dakbedekking en isolatie zijn de belangrijkste productgroepen voor het bedrijf dat deel uitmaakt van de Canadese IKO-group. “Als A-merk zijn we steeds op zoek om het leven van onze klant aangenamer te maken. Daarvoor introduceren we nu vier handige, nieuwe producten.”

Klein van formaat, groots voor je portemonnee. Dat was de achterliggende gedachte bij de ontwikkeling van de kleine tubes Gootreparatie en de Afdichtingspasta, zegt Peggy Boeykens, commercieel verantwoordelijke bij Aquaplan. “De gedachte om kleinere verpakkingen voor kleinere goot- of dakreparaties te gaan maken speelde al een tijdje bij ons, we hadden al een test ervoor lopen.” Bij Aquaplan vonden ze dit voorjaar een geschikt moment om deze producten op de markt te brengen. “Consumenten worden momenteel geconfronteerd met hogere energieprijzen. Aandacht voor het milieu vinden we tevens belangrijk.”

Met deze kleinere tubes verkleinen we de aanschafkosten en proberen we de overconsumptie in te dijken. Het is milieuvriendelijk, een klusser koopt wat hij of zij nodig heeft.”

Minder verspilling en voldoende voor de klus

De kleinere verpakkingen zijn een aanvulling van het bestaande assortiment, waar de verpakkingen volumineuzer zijn. “Het is niet meer nodig om een pot van 750ml of van een kilo te kopen. Dankzij deze tubes van 150ml heb je in de meeste gevallen voldoende om een kleine dak- of gootreparatie te kunnen doen, zonder verspilling. Uit onze testen blijkt dat zo’n tube een lange houdbaarheid heeft, zelfs wanneer deze al een keer geopend is geweest. Overigens is het uniek dat we hiervoor een tube gebruiken, dat is handiger dan bijvoorbeeld een koker waarbij je altijd nog een kitpistool nodig hebt. Nu knijp je in de tube en de pasta strijk je uit met een borstel. Heel eenvoudig en daarmee ook geschikt voor de minder ervaren klusser.”

Aquaplan Gootreparatie en de Afdichtingspasta

Zowel de Gootreparatie en de Afdichtingspasta komen nu in een tube van 150ml. Ideaal om een klein scheurtje in het dak of in de dakgoot te herstellen. De Gootreparatie tube bevat de nieuwe hybritech-technologie van Aquaplan, waarbij met name opvalt dat de vloeibaarheid is verbeterd. Eén laag is voldoende om een elastische en waterdichte reparatie te doen van een scheurtje in een goot. Na uitharding vormt de reparatiepasta een waterdichte, onderhoudsvrije, elastische, naadloze bekleding.

Voor kleine reparaties aan het dak is de Afdichtingspasta geschikt. Deze bitumineuze pasta is bestand tegen alle temperaturen en kan gebuikt worden op alle gebruikelijke materialen. “Dit is op basis van dezelfde formule als bij de bestaande grotere verpakkingen, het enige verschil is de hoeveelheid.”

EverDry Vochtopnemer

Om condens tegen te gaan biedt Aquaplan anti-­condensatie coating met een soort micro-bolletjes. De lucht gaat langs de bolletjes, waardoor energie wordt gecreëerd. De temperatuur van een muur stijgt hierdoor met maar liefst 3 graden. Boeykens: “Een andere keuze is om met onze nieuwe EverDry Vochtopnemer te werken. Is het vochtig in een ruimte of is er sprake van schimmel of geur? Dan neemt deze herbruikbare vochtopnemer het vocht op. Het grote voordeel van onze EverDry Vochtopnemer is dat hij steeds opnieuw te gebruiken is. Warm deze op in een magnetron, of zet hem in warm zonlicht of bij een andere veilige bron van verwarming. Ideaal om te gebruiken in een chalet, auto of in een kast.”

EverClean Extreme Reinigingsdoekjes

Tijdens een goot- of dakreparatie is het vaak lastig om tussentijds iets af te vegen, bijvoorbeeld wanneer je bitumen, lijm of primer hebt gemorst. Daarvoor introduceert Aquaplan de EverClean Extreme Reinigingsdoekjes waarmee je je handen, ondergrond of je gereedschap makkelijk schoon kunt maken. Deze doekjes werken met Esthers in plaats van Ethanol, waardoor ze huidvriendelijk zijn en toch zeer werkzaam om het vuil op te lossen. De doekjes zijn gemaakt van een sterk en absorberend materiaal dat het vuil opneemt en niet uitsmeert.

“We hebben deze nieuwe producten in de afgelopen weken voorgesteld aan retailers. De tubes passen ook in de Aquaplan kokerhouder, zodat de tubes mooi rechtop kunnen staan in het schap. Daarnaast bieden we een kartonnen display, voor naast het schap of op de balie”, vult Boeykens aan. “Op social media gaan we campagne voeren, op het moment dat ze bij de dealers beschikbaar zijn. Daarbij maken we verschillende video’s, die ze ook kunnen gebruiken en delen op hun eigen kanalen.” 

EPDM-accessoires: professionele gereedschappen

Samen met de EPDM dakbedekking en Aquaplan Flexifoil maken bijbehorende accessoires het concept volledig af. “Met de Aandrukroller druk je naden en stukken EPDM-dakbedekking gelijkmatig aan. Deze wordt ook veel gebruikt bij het aandrukken van tape en vijverfolie.

Met de EPDM-schaar kun je dakbedekking moeiteloos knippen. Dit is een zwaar uitgevoerde schaar van maar liefst 25 centimeter. De Hoekroller tenslotte heeft een messing aandrukwiel en is een onmisbare aandrukroller om in alle hoeken te komen om dakbedekking strak te verwerken. Zo kan je alle hoeken perfect bewerken, waar een gewone aandrukroller net niet goed bij geraakt.”

Aquaplan, +31 16 846 81 46, www.aquaplan.com, aquaplan.nederland@iko.com