Harm Jan Stoter treedt per 1 september af als CEO van Intergamma, de franchisegever van Gamma en Karwei.

Frank van Oers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Intergamma: “Harm-Jan is – na bijna 17 jaar – een van de langstzittende CEO’s van Nederland en dat is niet zonder reden. Onder zijn bezielende leiding is Intergamma uitgegroeid tot een van de grootste en sterkste retailbedrijven van de Benelux, met drie sterke en succesvolle bouwmarktformules. Ik wil Harm-Jan namens de Raad van Commissarissen hartelijk danken voor al zijn inspanningen.”

Opvolger gevonden, nog niet bekendgemaakt

Stoter bereikt de pensioengerechtigde leeftijd en er is een geschikte opvolger gevonden. Wie die opvolger is, houdt Intergamma nog even onder de pet.

Stoter zelf vindt het ook een goed moment om de leiding over te dragen: “Ik heb een generatie lang leiding mogen geven aan het mooiste non-foodbedrijf van Nederland. Het waren zeer bewogen jaren. Zo hebben we succesvol de transitie naar online ingezet en hebben we twee behoorlijke crises doorstaan. Mijn belangrijkste uitdaging was het bedrijf professionaliseren en klaarmaken voor de toekomst. En nu dat gelukt is, ontstaat er een goed moment om de leiding van het bedrijf in september over te dragen aan mijn opvolger. Ik wil alle collega’s, franchisenemers, commissarissen, leveranciers en partners van Intergamma bedanken voor de plezierige samenwerking.”

Wapenfeiten van Harm Jan Stoter

Harm Jan Stoters belangrijkste wapenfeiten:

  • Omnichannel groeistrategie ontwikkeld en uitgevoerd
  • Inkoop gecentraliseerd en de logistiek heringericht
  • Winstgevendheid steeg fors
  • Meer differentiatie tussen de formules Gamma en Karwei

Maar het allergrootste wapenfeit uit de loopbaan van Harm-Jan Stoter is toch wel de overname van Van Neerbos Groep in 2018, tot dan toe Intergamma’s grootste franchisenemer. Alle berichten daarover kun je lezen onder de projectnaam Operatie Guinness (check hier een verzameling MIX-berichten in relatie tot Guinness).

Hier kun je een verzameling MIX-berichten lezen over Harm Jan Stoter.