Niets is behaaglijker dan een verwarmde badkamer. Steeds vaker kiezen bewoners hierbij voor gasloos verwarmen. Eurom biedt hiervoor een ruim assortiment elektrische verwarmingsproducten die comfort geven, veilig zijn en dankzij slimme functies ook nog eens zuiniger werken.

Elektrische verwarming in de badkamer kan niet met ieder type verwarming. Elektriciteit en water is namelijk geen goede combinatie. Welke verwarming op welke plek opgehangen kan worden is afhankelijk van de beschermingswaarde (IP-waarde) van de verwarming en van de zone in de badkamer. Ieder verwarmingsapparaat heeft een eigen IP-waarde. Bij alle badkamer verwarmingen geeft Eurom de IP-waarde aan.

  • Bij natte zones moet een elektrische verwarming zeer goed beveiligd zijn tegen water. Een minimale IP-waarde van IP67 is hier noodzakelijk.
  • Bij een kans dat de elektrische verwarming contact maakt met water geldt een minimale waarde van IP44.
  • Wanneer er geen kans op contact met water is, maar wanneer er wel condens bij de verwarming kan komen geldt een minimale IP-waarde van IP21.

Elektrische verwarming is de ideale manier om een badkamer te verwarmen. Het heeft veel meer mogelijkheden in vergelijking met traditionelere verwarmingsmethoden. “Met elektrische verwarming ben je niet afhankelijk van de plaatsing van leidingen en heb je veel mooie en handige design opties”, legt Wycher Bakker van Eurom uit. “Wanneer je het slim aanpakt, dan kun je energiezuinig een badkamer verwarmen.”

Klimaatspecialist Eurom helpt om woningen gasloos te verwarmen. “We worden daarbij natuurlijk geholpen door de hoge gastarieven en het besef dat elektriciteit duurzaam opgewekt kan worden, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Voor elektrisch verwarmen kun je verschillende technieken combineren, zodat je permanent kunt verwarmen of kunt bijverwarmen. Voor een badkamer geldt vaak het laatste, omdat je alleen voor een spiegel of wastafel behoefte hebt aan verwarming. Wanneer je onder de douche staat, is extra warmte niet nodig”, zegt Bakker. “Voor de installatie van elektrische verwarming voor in de badkamer heb je bovendien geen elektricien of een installateur nodig.”

Infrarood verwarming

Voor het elektrisch (bij)verwarmen in een badkamer zijn infrarood panelen zeer geschikt. Deze geven plaatselijk warmte en zijn daarmee zuinig in gebruik. Met een handige weektimer en de Eurom Smart App kun je de panelen zo instellen dat je direct warmte hebt wanneer je de badkamer binnenstapt. In de afgelopen periode heeft klimaatspecialist Eurom hun aanbod infrarood verwarming voor de badkamer verder uitgebreid. Er zijn hogere capaciteiten toegevoegd: de Sani Serie is er nu in een 400, 600 en 800 Watt-uitvoering met een luxe glaspaneel en een rvs-handdoekbeugel. Daarnaast is er de succesvolle Sani-towel serie, een serie die zich in de afgelopen jaren enorm bewezen heeft. Hierbij kun je handdoeken heerlijk verwarmen en dankzij de weektimer stel je deze zo in dat deze alleen aan staat wanneer dat nodig is. Vrijwel alle modellen zijn in zowel wit als zwart verkrijgbaar, deze verhouding ligt in Nederland op 50/50.

Nieuw: Alutherm Sani

De Alutherm convectorkachels van Eurom zijn al vele jaren heel populair in West-Europa. Deze zijn destijds vooral ontworpen voor het gebruik in andere ruimtes van de woning dan de badkamer. Vanaf de komende winter brengt Eurom deze succesnummers ook naar de badkamer. Waar convectorkachels vanwege de beperkte ruimte in de badkamer vrijwel altijd horizontaal gemonteerd moeten worden, zijn deze modellen verticaal ontworpen. Deze Alutherm Sani werkt met het inmiddels bekende X-vormige verwarmingselement om een extra hoog rendement te behalen.

Bakker: “Dit was een flinke uitdaging om te ontwikkelen, we moesten namelijk twee verwarmingselementen boven elkaar plaatsen. Om een goed rendement te behalen moesten we de kachel helemaal opnieuw gaan ‘bouwen’ en ontwikkelen. We zijn trots op het resultaat en kunnen hem vanaf dit najaar uitleveren.” Daarbij heeft de klimaatspecialist uit Genemuiden bewust ervoor gekozen om deze te positioneren in het Alutherm platform. De convectorkachel voor de badkamer is namelijk voorzien van alle extra’s van de overige Alutherm kachels, zoals bediening via de app, beschikbaarheid van een weektimer en een overzichtelijk en compleet display.

Keuze bij infrarood verwarming in de badkamer

“Verwarmde spiegels tegen damp bestaan al, maar die verwarmen niet de ruimte, alleen de spiegel. We bieden infrarood verwarming via een badkamerspiegel, met meerdere capaciteiten”, zegt Bakker. Daarnaast biedt Eurom elektrische handdoekverwarmers met een laag vermogen. Deze zijn energiezuinig en vooral geschikt als extra verwarming naast bijvoorbeeld een Sani infraroodpaneel. “Daarbij heb je de keuze uit verschillende panelen van 400, 600 en 800 Watt, in een zwarte of een witte uitvoering en met of zonder WiFi connectie. Overigens zien we dat deze manier van elektrisch verwarmen ook buiten het winterseizoen een interessante omzegroep vormen.”

Keuze bij elektrische badkamer verwarming

Naast infrarood verwarming voor de badkamer biedt Eurom nog andere mogelijkheden om een badkamer comfortabel te verwarmen.

  • Een elektrische convectorkachel warmt de lucht op. Deze heeft vaak een timerfunctie, zodat de badkamer vooraf opgewarmd kan worden.
  • De straalkachel is een simpele verwarming die direct werkt en daarmee ideaal is voor kortstondig gebruik.
  • De ventilatorkachel blaast warme lucht de badkamer in. Handig voor kortstondig gebruik.
  • Een keramische kachel is ideaal voor bijverwarming. Modellen met een weektimer en WiFi bediening zijn ook geschikt als hoofdverwarming.

Bakker geeft aan dat hij de toekomstige ontwikkelingen meer op het gebied van technieken verwacht. “Bijvoorbeeld door apparaten op platformen aan te kunnen sluiten en te innoveren met slimme toepassingen.” 

Online: vragen en antwoorden

Bij al hun communicatie-uitingen maakt Eurom gebruik van een nieuwe, hedendaagse tone-of-voice. Daarbij zetten ze meer in op consumentbehoefte en de voordelen van hun producten. Op een apart gedeelte van de website komen de veelgestelde vragen en antwoorden over elektrisch verwarmen te staan.

Eurom levert consumenten nog altijd uitsluitend via de verkoopkanalen van haar dealers. Op de website wordt daarom direct verwezen naar retailers en e-tailers die dit assortiment beschikbaar hebben.

Eurom, Genemuiden, (+31) 038 385 43 21, www.eurom.nl, info@eurom.nl