Al 25 jaar werken Praxis en Gered Gereedschap met veel plezier samen. Dit feestelijke jubileum valt samen met het 40-jarige bestaan van Gered Gereedschap.

In elke Praxis-winkel staat een inzamelpunt van Gered Gereedschap waar klanten oud gereedschap kunnen inleveren. Gered Gereedschap knapt het op in werkplaatsen en stuurt het vervolgens op aanvraag naar vakmensen in Afrika. De missie van Gered Gereedschap is door het delen van kennis, kunde en middelen vakmensen in Afrika een zelfstandig bestaan op te laten bouwen en armoede duurzaam aan te pakken.

“Mooie match tussen Praxis en Gered Gereedschap”

Corine Duchenne, Algemeen Directeur Praxis: “Praxis en Gered Gereedschap zijn een mooie match, het is fijn dat we met de inzamelbakken in de winkels een bijdrage kunnen leveren aan de missie van Gered Gereedschap en het gereedschap op die manier ook een tweede leven geven. We zijn trots op onze 25-jarige samenwerking en hopen deze nog vele jaren voort te zetten.” Ter ere van de jubilea ontving Gered Gereedschap een donatie van Praxis en zijn franchisees ter besteding aan een van hun projecten.

CUWEDE project in Oeganda

De donatie van Praxis zal Gered Gereedschap gebruiken voor het CUWEDE project in Oeganda. CUWEDE is een community based organization die zich met allerlei initiatieven inzet om de situatie van de lokale bevolking in het noorden van Oeganda te verbeteren. Voor jongeren die net hun studie hebben afgerond is er nauwelijks werk bij bedrijven, voor vakmensen zijn er echter genoeg kansen. Daarom is CUWEDE COD Lab gestart. Daar trainen en coachen ze jonge vakmensen, zoals metaalbewerkers of kleermakers, bij het starten van hun eigen bedrijf. De vakinhoudelijke vaardigheden worden aangescherpt en ze worden getraind in ondernemersvaardigheden en soft-skills. CUWEDE laat jonge vakmensen via een studiebeurs deze één jaar durende ondernemerstraining volgen.

Peter Schmidt, Projectmanager Gered Gereedschap: “De donatie van Praxis zorgt ervoor dat een groot aantal jonge vakmensen de training kan volgen. Daarbij komen de ingezamelde gereedschappen van pas tijdens het volgen van de training. Zo zetten Praxis en Gered Gereedschap zich samen in ‘Voor de Makers in Afrika’. En daar zijn wij bijzonder blij mee!”