Bij veel klussen die in en rond het huis worden uitgevoerd, vormt hout een belangrijk constructie- en afwerkingsmateriaal. Met het eigen merk pfs+ screw biedt producent, leverancier en groothandel pgb-Europe schroeven die speciaal voor hout-op-houtbevestigingen ontwikkeld zijn. De schroeven worden geleverd in verschillende verpakkingseenheden zodat de bouwmarkt en vakhandel voor iedere klus snel de juiste hoeveelheid kunnen aanbieden, van een enkele schroef tot een assortimentsdoos of zelfs een emmer.

“De schroeven van pfs+ screw zijn allemaal uitgerust met een speciaal ontwikkeld voorsnijpunt. Deze scherpe punt zorgt ervoor dat de schroef snel en zonder veel energie in het hout draait en dat voorboren niet nodig is. Dat maakt de klus voor de consument of professional lichter”, zegt Jurgen Germeau, brand coördinator marketing bij pgb-Europe.

Alle schroeven in het assortiment zijn CE-gekeurd (EN 14592). Kwaliteit waarop gebouwd kan worden, aldus de producent.

Zes categorieën

Het assortiment van pfs+ screw is door de fabrikant onderverdeeld in zes categorieën: timmerwerk, constructiewerk, hardhout, gipsplaten, buitentoepassingen en speciale toepassingen. In de eerste drie categorieën worden verschillende varianten van de schroeven aangeboden.

“Daarbij zitten de verschillen vooral in het materiaal en de afwerking van de schroeven”, aldus Germeau. Zo is voor timmerwerk de PFW-schroef ontwikkeld, die in een verzinkte en geel verzinkte versie verkrijgbaar is. “Dit type schroef kan gebruikt worden voor onder meer berken-, douglas-, beuken-, grenen- en vurenhout en voor multiplex en spaanplaat. Een veelzijdige schroef voor de timmerman, interieurbouwer en houtbewerker.”

Black top coating

Overigens vormt de PFW-schroef ook het type dat in de categorie buitentoepassingen op de markt wordt gebracht. “Daarvoor gebruikt de producent hetzelfde schroeftype, alleen dan uitgevoerd in inox A2. Materiaal dat een hoge trekbelasting heeft en de corrosiebescherming biedt die buiten nodig is.”

Met de nieuwe Black Top-coating speelt de fabrikant in op de populariteit van de kleur zwart in huis en tuin. “Deze schroeven passen bij de zwarte houtverbinders die snel aan populariteit gewonnen hebben.”

PFE voor het zware werk

Voor het zware constructiewerk is type PFE ontwikkeld. “Gemaakt van gehard staal is het dé heavy duty keuze in ons assortiment. Geschikt voor toepassingen in onder meer houtconstructies, dakconstructies, maar ook in spant-gordingverbindingen.”

De schroeven zijn verkrijgbaar met zowel een verzonken kop als een flenskop. Germeau: “Met de flenskop kan het hout nog strakker naar elkaar toe worden getrokken, met als voordeel dat de uittrekwaarde hoger is. Bovendien zorgt de combinatie van een grove draad, freesribben op de schacht en een speciale wax-coating ervoor dat deze schroeven snel indraaien met een lager indraaimoment.”

Geoptimaliseerde spoed

Hardhout verwerken vraagt zorgvuldigheid, aldus Germeau. “Daarmee hebben we bij het ontwerp van het type Hardwood rekening gehouden. Zo is deze schroef – gemaakt uit inox – voorzien van een geoptimaliseerde spoed. Die maakt een soepele bevestiging mogelijk en verkleint de kans op het splijten van het hardhout.” De schroeven zijn bestand tegen corrosie veroorzaakt door natuurlijke looizuren die hardhoutsoorten kunnen bevatten.

Voor de bevestiging van gipsvezelplaten en gipskarton kunnen de Drywall-schroeven gebruikt worden. De zwarte gefosfateerde schroeven worden in verschillende varianten aangeboden, waaronder schroeven met trompet kop met snijrand. Daarmee kan de wand eenvoudig netjes afgewerkt worden. Pfs+ Special is voor de speciale toepassingen. Een verzinkte schroef om onder meer hardboard, HDF en MDF te bevestigen.

Eigen productie

Net als een groot deel van de andere bevestigingsmaterialen die pgb-Europe op de markt brengt, worden ook de pfs+ screw-­assortimenten in de eigen fabriek in Vietnam geproduceerd. In de tweede fabriek van pgb-Europe, die in Polen staat, worden nylon verankeringen gemaakt.

De thuishaven van pgb-Europe is het Belgische Melle, waar het bedrijf beschikt over een volautomatisch palletmagazijn met 15.000 palletplaatsen een automatisch picking-magazijn met 40.000 baklocaties. Daar worden per jaar zo’n 800 containers vol bevestigingsmaterialen en gereedschappen verwerkt. Vanuit Melle worden voornamelijk de Belgische, Franse en Nederlandse markten beleverd.

Betrouwbare supply chain

Naast de bevestigingsmaterialen levert pgb-Europe ook hand­gereedschappen, boren en bitsen en verankeringen. Het brede assortiment maakt de leverancier een interessante partner voor een brede doelgroep. Zoals een kleine specialist of retailer, die naast bevestigingsmaterialen zijn assortiment handgereedschap eenvoudig wil uitbreiden. Germeau: “We beschikken over een snelle en betrouwbare supply chain, waarmee we onze dealers kunnen ondersteunen.”

Samen met de lokaal aanwezige vertegenwoordigers, werkt pgb-Europe zo aan verdere uitbreiding van het dealernetwerk.

Service en training

Om dealers en hun medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren, biedt pgb-Europe ook gericht verkoopadvies in combinatie met productdemonstraties. “Daarnaast kunnen medewerkers van dealers een technische opleiding bij ons volgen, waarin we ze dieper meenemen in de specifieke kenmerken van onze producten zoals de pfs+ screw-schroeven. Daarmee zijn ze in staat de klanten nog beter te adviseren bij de keuze voor de juiste bevestigingsmaterialen en het gebruik daarvan,” zegt Germeau.

Ook op het gebied van marketingondersteuning kunnen dealers rekenen op pgb-Europe als leverancier. “Van POS-materiaal tot flyers of etiketten en labels op maat. Wij willen dat onze producten ook voor onze dealers een succes zijn, dus daarin kunnen ze eveneens op ons rekenen.” 

De speciaal ontwikkelde scherpe punt zorgt ervoor dat de schroef snel en zonder veel energie in het hout draait

pgb-Europe, Melle (B), +329.272.70.70, info@pgb-europe.comwww.pgb-europe.com